Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Åby/Tjureda 11-2

,

”Vi har funnit spår av nitroglycerin i LBK:s gröttallrikar!”

Parallellt med Rysslandsutredningen mot President Trump så driver FBI även en förundersökning mot Ljusdals Bandyklubb. Den amerikanska säkerhetstjänsten söker nämligen orsaken till Ljusdals Bandyklubbs explosiva målskytte i vinter och i dag kom svaret: LBK-spelarna blandar ut dynamit i havregrynsgröten!

Jonas Pettersson i mitten jublar över ett av sina fem mål i matchen mot Åby/Tjureda. Jonas har därmed mäktat med 41 mål under denna säsong. Knappt ens i pingis har man ett sådant poängsnitt! (Foto: H-G Eriksson)

Inför bortamötet mot Ljusdals Bandyklubb hade serieledarna Åby/Tjureda släppt in tre mål i snitt i varje match, vilket innebar att man var det tätaste laget bakåt av samtliga lag i Allsvenskan. Det var alltså en mycket svår motståndare som stod på andra sidan planhalvan.

Micha Sveshnikov, en bollartist som borde K-märkas av kulturdepartementet!

Ljusdal var emellertid glödheta från första stund och redan efter åtta minuter av första halvlek tvingades bortalaget ta en timeout för att snacka ihop sig. Ljusdal ledde då med 2-0 trots en missad straff. Det lilla hoppet som föddes i och med reduceringen till 2-1 försvann emellertid redan i den nittonde minuten då Jonas Pettersson fullbordade ett hattrick.

Det skulle dock komma mera, mycket mera. När matchtavlan stod på nittio minuter hade Ljusdal fullständigt kört över serieledarna med ett resultat som närmast var i underkant. Fem mål av Jonas Pettersson och tre mål av Marcus Wikman. Dessutom mål av Joel Wilhelmsson och juniorerna Elias Swartswe och Jeremy Nöjd. Det här var för övrigt Jeremys första mål i Allsvenskan, grattis Jeremy!!

Micha Sveshnikov noterades även för tre assist medan Marcus Öhman, Edvin Nilsson och Olle Sundin noterades för två assist vardera.

Jeremy Nöjd gör sitt första mål i Allsvenskan (Foto: H-G Eriksson)

Vad publiken fick se på Ljusdals IP? Ett lag som bjöd på en grym underhållning i nittio minuter, artisteri av Micha Sveshnikov & Co. som bör ha gett motståndarna migrän och dessutom fantastiska mål som exempelvis Elias Swartswes 7-2. Bandy har aldrig varit vackrare, det här var större än månlandningen!

I morgon 13:15 väntar nytt toppmöte hemma på Ljusdals IP då hemmalaget tar sig an Lidköpings AIK, ett lag som ligger på exakt samma poäng som LBK.

I och med dagens resultat där topplagen Åby/Tjureda, Nässjö och Gripen förlorade samtidigt som även Lidköpings AIK och Kungälv tappade poäng, så är serien fortfarande jämn. Ljusdal har en poäng upp till kvalplats och fyra poäng upp till serieledarna Åby/Tjureda. En anledning till att ni ska ta en sväng upp till Ljusdals IP i morgon eftermiddag för att njuta av planetens roligaste arenaidrott!

Eftersom Svenska Kyrkan är matchvärd i morgon så kan ni dessutom gå på mässa (med kör!) i LBK-tältet 11:00. Efter mässan bjuds alla besökare på kyrkkaffe + kyrkkorv och.. fri entré för de som väljer att stanna kvar och titta på toppmatchen mot Lidköpings AIK. Spelarna i Ljusdals BK kommer för övrigt att närvara i början av mässan. Kom gärna förbi och hälsa på spelarna!

Varmt välkomna!

/L-B Kå