Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Lidköpings AIK 3-5

,

Helgens facit slutade återigen med två poäng för Ljusdals Bandyklubb. Trots en någorlunda stabil ledning i söndagens match mot Lidköpings AIK så lyckades ju hemmalaget inte knyta ihop säcken. Å andra sidan var det en otroligt stark prestation av motståndarlaget att komma tillbaka efter att ha fått 3-0 i baken precis i inledningen av andra halvlek. Hatten av för Lidköpings AIK!

Det här var säsongens sista dubbelmöte för Ljusdals del och härnäst väntar Katrineholm på lördag, räkna med revanschsugna ljusdalingar då. Varmt välkomna till Ljusdals IP på lördag 26/1 15:00!

(Foto: H-G Eriksson)

Ljusdals målskyttar mot Lidköpings AIK var Joel Wilhelmsson med två mål och Mattias Blom ett mål. Dessutom noterades Edwin Nilsson och Marcus Wikman för assistpoäng.

(Foto: H-G Eriksson)

Ljusdals tre mål innebär att Svenska Kyrkan skänker 600 kr (200kr per mål) till ett välgörenhetsprojekt för unga mammor i Afrika. Svenska Kyrkan var ju dagens matchvärd och därför inleddes matchdagen med en traditionell högmässa med nattvard i LBK-tältet.

Dagen till ära var kyrkoherde Jan Bonander naturligtvis även utrustad med bandyportfölj, en väska där han förvarade sitt nattvardsvin!

Valet av psalm 782 med versraden ”segern är vår” funkade dessvärre inte denna dag, men med tanke på de fantastiska juniorerna i klubben så kommer vi att få höra mycket mer av 782 i framtiden!

Innan Bandygudstjänsten kom våra gul/gröna hjältar på besök där de fick välförtjänta applåder för den otroliga bandypropaganda de levererade under lördagens match mot serieledarna Åby/Tjureda. (För er som inte var på plats: Googla Tyskland – Brasilien VM 2014 så förstår ni vad ni gick miste om!)

Det borde stå i Genevekonventionen att varje anständigt bandylag ska ha en egen kyrkokör!

Bandygudstjänst = Kollekt!

Gul/gröna hjältar II: Ismakarna!

Gul/gröna hjältar III: Sargvakterna!

Gul/Gröna hjältar IV: Publiken!