Marcus, Elias och Isak blå/gula igen.

,

Så lägligt.

Att så här i slutet av sommaren kunna plocka fram en gammal, men ack så aktuell, bild. En bild på tre av LBK:s landslagsspelare, Marcus Öhman, Elias Swartswe och Isak Flodberg. Grabbarna som följts åt i blågult från ”moppeåldern”.

Nu handlar det om ett landslagsläger för P 19.

 

Så möts de i svensk landslagsdress igen. Den här gången gör, Marcus Öhman, Elias Swartswe och Isak Flodberg sällskap till Uppsala där P19-landslagets förbundskapten Mattias Rehnholm på nytt kallar till en samling. I slutet av maj träffades 30 stycken  P 19-spelare i stan tillsammans med 60 andra  bandytalanger (P 15 och P 17-landslagen) och till det här lägret har P 19-truppen bantats till 20 spelare. Tester, teori, isträningar och matcher är vad som gäller under lägerdagarna.

Ifjol när P 19-gänget spelade VM i Ryssland så var det bara Marcus Öhman som representerade LBK (det blev en silvermedalj då). Tillsammans har de bara spelat i P 17-landslaget och då blev det VM-guld. Dags igen nu för den ädlaste medaljvalören?

– Kul att vara tillsammans med Elias och Isak igen, säger Marcus och både Elias och Isak har, precis som Marcus, målsättningen att slå sig in i den slutliga VM-truppen.

– Ja, vet inte hur många som ska plockas bort från den trupp som ska till Uppsala (6-8 september), men det är klart att vi alla tre vill spela VM, säger Elias.

Den här säsongen väntar nämligen ett VM för P 19-laget i Finland, 24-26 januari.

 

/Leif Sundell