Här bygger LBK för framtiden

,

Blod, svett och…

Nä, inte  tårar direkt – snarare skratt.

Det var åtminstone, om inte skratt direkt, så en massa glada miner och tillrop under det styrketräningspass som vi besökte i veckan. Ett av många för LBK:s unga garde.

– Jag har haft hand om styrketräningen för många upplagor av LBK, men den här gruppen är avgjort den bästa, berömmer ledaren Olle Larsson.

 

 

Ingen rast och ingen ro. Jo, några veckors vila direkt efter avslutad säsong och en vecka under semestermånaden juli. Annars så har det varit tuff styrketräning för de yngre i LBK:s A-lagstrupp. Ledaren, tillika styrelsemedlemmen, Olle Larsson ställer som vanligt upp helt ideellt och delar med sig av sina kunskaper vad gäller just styrkebiten och från maj månad har det handlat om tre träningspass per vecka.

– Och den senaste månaden har vi kört fyra pass i veckan. Nu börjar den gemensamma träningen för laget och dä finns det inte så mycket plats över,  men jag hoppas att vi kan plocka in åtminstone ett pass per vecka, säger Olle.

 

Det är sju av spelarna, Jeremy Nöjd, Edwin Persson, Markus Öhman, Elias Swartswe, Elias Schröder, Noah Djäkner och Isak Flodberg (saknades under vårt besök) som tränat under Olle Larssons ledning och alla har bara gott att säga om upplägget.

– Det är tredje säsongen jag är med i gruppen och jag är mycket starkare nu. Det handlar om en allsidig styrketräning, säger Markus Öhman och han får medhåll av Jeremy Nöjd med Edsbyn som moderklubb.

– Visst körde vi mycket styrketräning i Byn också, men att göra som vi gör här känns bättre på något vis, det vill säga att bara köra styrka under de specifika  passen.

 

I och med att LBK nu drar igång den gemensamma träningen med ett tredagarsläger på Koppars i Säljesta så väntar examen för styrketräningsgänget. Det innebär, som brukligt är, en trekamp med kanotpaddling, cykling och löpning. Examensdagen avslutas sedan med pizza hemma hos ”magistern” Olle Larsson.

 

Leif Sundell