Förlust och vinst mot Broberg

,

Bättre och bättre match för match.

Så efter 4-11 mot Broberg, 1-11 mot Edsbyn så kom höjdpunkten, både spel och resultatmässigt, i DM-matchen om 3:e pris mot Broberg där LBK vann med 5-4.

– En väldigt bra match av oss med tanke på förutsättningarna, säger den nöjde tränaren Lännart Nilzon.

 

”Nya” LBK.

Lite så kan man sammanfatta det efter det att målsprutan Jonas Pettersson, speldirigenten Markus Wikman, den rutinerade backen Mattias Sand  och Joel Wilhelmsson valde att lämna laget efter den förra säsongen. Emil Järbing och Christoffer Norgren slutade också, men har kommit tillbaka i truppen igen. Emil Järbing har dock inte spelat något ännu, men är aktuell för spel till helgen när LBK på söndag möter Borlänge i Supercupen. Då är också nyförvärvet Johan Jansson Hydling och Misha Svechnikov redo för spel. Däremot saknas Isak Flodberg på grund av den skada (bruten käke) han ådrog sig mot Broberg.

 

Det har varit ett rekordungt LBK som inlett matchandet den här säsongen och målsättningen har varit ställd utifrån det.

– I den första matchen mot Broberg så valde vi att, för vår egen del, dela upp matchen i femminutersperioder och det såg bra ut i den första halvleken. Det gick 20-25 minuter, en dryg halvtimme, och vi ledde med 2-0. Sen gjorde Broberg tre hörnmål på kort tid så vi låg under i paus med 2-3. Vi var dock nöjda med vårt insats när vi summerade den första halvleken. I den andra tappade vi litet av fokus, blev trötta och när Broberg då gjorde fem snabba så dog det lite för vår del, säger Lännart Nilzon.

Det såg nästan likadant ut i DM-matchen mot Edsbyn också. LBK stretade emot bra under den första halvleken och 0-3 i paus var godkänt, sen rasade det iväg i den andra fram till förlust 1-11.

– Vi ändrade om lite till lördagsmatchen (matchen om tredje pris i DM) mot Broberg. Elias Swartswe flyttades upp på mitten, Tobias Blomqvist gjorde A-lagsdebut som back, Elias Schröder spelade defensiv mittfältare och Jonathan Asplund fick också debutera i A-laget. Vi hade ett ungt lag i våra två första matcher för säsongen, det här laget mot Broberg var ännu yngre, men gjorde en riktigt bra match. VI gjorde många bra saker och vann till slut med 5-4 – glädjande också att vi hade fem målskyttar, säger Lännart Nilzon.

De tre närmaste matcherna för LBK:s A-lag handlar om Supercupen, mot i tur och ordning, Borlänge (i Rättvik) , Rättvik (i Edsbyn) och Falu BS (i Edsbyn).

 

Resultat

Broberg – LBK 11-3 (3-2)

LBK:s mål: Isak Flodberg, Elias Swartswe, Casper Ekström.

DM

Edsbyn – LBK 11-1 (3-0)

LBK:s mål: Noa Djäkner.

Match om 3:e-4:e plats.

Broberg – LBK 4-5 (2-1)

LBK:s mål: Noa Djäkner, Olle Sundin, Elias Swartswe, Jeremy Nöjd, Casper Ekström.

 

Leif Sundell