Isak opererad

,

En skada kommer sällan lägligt. Den på LBK-talangen Isak Flodberg kom det definitivt inte. Matchprogrammet är nämligen tätt den närmaste tiden både för LBK:s A-lag och klubbens duktiga P 19-lag.

Det var i DM-matchen mot Broberg i Edsbyn i lördags som Isak en smäll mot käken som gick av, i måndags opererades han i Gävle.

– Total vila i minst fyra veckor, det är vad jag vet nu, säger Isak.

 

Det var i samband med en hörna som smällen kom.

– Det var en hörnretur som gick ut till Edvin Nilsson som spelade in bollen till mig, jag var lite framåtlutad och det kom en Brobergsspelare från sidan och jag vet inte riktigt om det var en axel eller armbåge som träffade mig på käken. Hur som helst så bedömer jag det hela som en olyckshändelse, säger Isak.

Det blev transport till Bollnäs sjukhus och där konstaterades det att käken var bruten och i måndags opererades han på Gävle sjukhus. På tisdagseftermiddagen blev det utskrivning.

– Jag träffade läkaren som opererade mig nyss och han berättade att han satt in titanplattor och sytt i munnen och att det är flytande föda som gäller de närmaste veckorna och att jag ska vara stilla i först och främst fyra veckor. Hur länge jag blir borta från bandyspel är svårt att säga, men det lär bli några veckor ytterligare efter totalvilan. Tråkigt förstås, men det är bara att gilla läget, säger Isak.

 

Leif Sundell