Caspher – en rookie

,

Skyttekungarna står på kö för att vinna skytteligan i ExTe Cupen. AIK har två av de tänkbara i sin laguppställning i Pavel Ryazantsev och Patrik Nilsson. Eller hittar vi skytteligavinnaren i ett annat av favoritlagen till årets cupseger, fartlaget Dynamo Moskva som tog sig till semifinal i World Cup?

Och så har vi rookien, hemmalaget Ljusdals BK:s nyförvärv, Caspher Ekström.

 

Vem ska kunna ersätta och göra målen i Ljusdals BK nu när den notoriske målskytten Jonas ”JP” Pettersson valt att prova lyckan i Elitserien ( Broberg) efter alla skytteligasegrar i Bandyallsvenskan? Kanske en spelare, som precis likt Jonas Pettersson en gång började som försvarsspelare i sin moderklubb. Jonas har Sandvikens AIK som moderklubb, Caspher Bollnäs GIF. Caspher kommer dock närmast från Falu BS Bandy där han spelade i Elitserien förra säsongen.

– Jag började med bandy när jag var sju år och när det sedan blev pojklagsbandy så var jag libero. Men så var vi och spelade en P 15-cup i Falun och jag tyckte att det inte hände något framåt så jag tjatade mig till att få flytta fram i banan…jag blev kvar där framme, berättar Caspher.

 

Det blev A-lagsspel för Caspher så småningom. Ett och annat inhopp till att börja med, sen blev det några matcher från start också förrförra säsongen, det vill säga säsongen innan han nappade på ett anbud från elitserienykomlingen Falu BS Bandy. Där blev det spel som ordinarie och nio mål på kontot.

Falun trillade ur Elitserien och Caspher hade redan tidigt funderingar på en flytt hemåt Hälsingland.

– Jag bodde i Falun i sju månader, men jag längtade hem och då kom ett lägligt telefonsamtal från LBK. Jag bor i Bollnäs och pendlar nu till och från träningar och matcher.

Och i LBK har han funnit sig väl tillrätta. Framförallt så har målen trillat in från hans klubba.

– Ja, jag har haft lite flyt. Det har varit lätt att spela med de nya lagkamraterna i LBK, det känns som om vi spelat ihop betydligt längre än vad gjort. Jag tror att det blivit så där 15 mål, det har förresten kunnat vara fler för jag har bommat en del lägen också, säger Caspher som nu kommer ”hem” för att spela sin första  ExTe Cupen någonsin. Och A-lagsbandy på IP faktiskt.

– Det ska bli väldigt skojigt att få testa på att möta snabbskrinnarna i Dynamo Moskva och några av kompisarna i U 21-landslaget, säger Caspher.

Om du själv skulle få beskriva dig som bandyspelare, hur låter det?

– Om jag får vara lite självgod så skulle det låta som så att jag är lite smart och vet vart jag ska åka för vara på rätt ställe för att få mållägen. Jag kan skapa lägen själv också. När det gäller mitt skott så är det kanske inte det hårdaste i konkurrensen, men det är helt okej. På minussidan kommer det att stå att jag kanske dribblar lita väl mycket istället för att passa.

 

Namn: Caspher Ekström

Ålder: 22 år.

Bor: Bollnäs

Yrke: Snickare/plattsättare

Åker: Volvo XC 70 och skridskor

Intressen: Bandy (förstås), fotboll, fiske, motorer.

Aktuell som: Nyförvärv i Ljusdals BK och A-lagsdebutant på Idrottsparken.

 

//Leif Sundell