Bandyallsvenskan: Katrineholm – Ljusdal 3-4

, ,

Det kanske inte var någon av de mest välspelade matcherna, men å andra sidan saknades det inte dramatik. Ljusdal som kom till start utan Elias Swartswe, Misha Svechnikov och målvakten Axel Nilsson fick en tung inledning av matchen då serieledarna Katrineholm tog ledningen redan i andra minuten. I mitten av andra halvlek kom nästa dråpslag då målvakten Jonas Svensson i samband med en tät situation framför målet tillfälligt tvingades lämna isen. Istället fick artonårige Sebastian Lundgren vakta buren i drygt tio minuter innan Jonas Svensson åter var redo för spel. Sebastian fick ingen påhälsning bakåt under sin allsvenska debut, istället var det LBK som gjorde nästa mål efter ett straffslag av Caspher Ekström. Halvvägs in i matchen stod det därmed 1-1 på Backavallen.

Allsvenske debutanten Sebastian Lundgren startade med att hålla nollan i sitt inhopp i matchen mot Katrineholm. Starkt jobbat!

I början av andra halvlek rullade det in tre snabba mål på tre minuter fördelade på ett till hemmalaget och två till gästerna. LBK kunde lite senare även öka på till en tvåmålsledning, men Katrineholm vägrade ge sig och fick bland annat en straff som Jonas Svensson räddade. I åttiotredje minuten reducerade hemmalaget, men de kom aldrig närmare än så. Tung och viktig bortaseger för LBK som efter fyra omgångar hakar på i toppen. Det är fem lag som alla står på sex poäng och som därmed är en poäng bakom nya serieledarna Kalix. Laget från Norrbotten har dock en match mer spelad. Noterbart är att det nu bara är Ljusdal och Tellus som är obesegrade i tabellen.

I morgon väntar nytt bortamöte för Ljusdal och då blir det inomhus i Stinsens Arena i Nässjö. Matchstart 14:00.

Straffmål av tvåmålsskytten Caspher Ekström. Skärmdump från Bandypuls direktsändning av matchen

 

Läget i bandyallsvenskan just nu, LBK hakar på i toppen!