Uppsnack inför kvällens seriefinal mellan Edsbyn och Ljusdal!

, ,

Kommer ni ihåg vad som hände 22 mars i år? Klart ni gör. Det var ju då som Ljusdals P18-lag skrinnade ut på Studenternas för att ta sig an Edsbyn i SM-final!

Ljusdals P18 har därmed blivit en årgång äldre och spelar nu i juniorelitserien norra och gör det fortfarande lika bra. I kväll väntar nämligen en repris på SM-finalen i form av hälsingederby på bortaplan. De två hälsingelagen har varit helt överlägsna så här långt och har radat upp storsegrar. I tisdags vann exempelvis LBK hemma mot Bollnäs med 13-4.

LBKs P18-lag på väg mot SM-finalen på studenternas i våras. Nu har de gått upp en ”viktklass” och blivit juniorer, men är fortfarande lika galet bra!

Inför kvällens hälsingederby har vi fått några ord med LBK-juniorernas tränare Fredrik Swartswe:

Seriefinal mot Edsbyn i kväll, vad vet vi om motståndarna? Är det i stort sett samma Edsbyn som LBK mötte i SM-finalen på Studenternas i våras?

Vi möter ett mycket duktigt motstånd som spelar väldigt disciplinerat. I stort sett så är det samma lag vi mötte i SM-finalen fast med några tillskott som är födda -03.

Hur ser LBKs trupp ut inför kvällen mot Edsbyn i kväll, är alla hela och friska?

Vi åker med ett mycket spelsuget och offensivt lag till Edsbyn i kväll. Vi har haft lite sjukdomar i laget men alla är nu på väg tillbaka.

Båda lagen har radat upp storsegrar, får vi se en målrik match även i kväll eller blir det tillknäppt?

Det som kännetecknar juniorelitserien är offensiv och frejdig bandy. Ibland blir det lite huvudlöst men det är ju det som gör det spännande och intressant att se spelare blomma ut i olika riktningar. Vi får hoppas att alla vågar göra som vanligt i kväll och då tror jag att matchen kommer att innehålla ca tio mål. Det blir en bra övning för oss att ta oss an den här uppgiften, allt för att vara där vi vill vara i slutet av säsongen.

Lycka till!

Tack!

LBK:s juniorer redo för SM-final på studenternas i våras.

SM-finalen på Studenternas med en stor tillrest ljusdalspublik!

Bilder från P18-derbyt mot Edsbyn hemma på Ljusdals IP den 16:e januari i år. Nu väntar bortamatch!

Juniorelitserien Norra: Nuvarande ställning i tabellen

P.S Ni glömmer väl inte haldsuksmatchen hemma mot Skutskär på lördag 17:00? Alla som bär en gul/grön halsduk till matchen på Ljusdals IP på lördag har chans att vinna ett fint pris! Välkomna!!!