Nypremiär för LBK:s skridskoskola på Ljusdals IP!

, ,

Skridskoskola på Ljusdals IP!

På söndag kväll 17:00 drar den mycket populära skridskoskolan igång igen på Ljusdals IP.

Under en timmes tid kommer då bandyspelare från Ljusdals Bandyklubb att lära ut grunderna i skridskoåkning under ledning av Jenny Fahlander-Nyman. Och det är absolut inget krav på förkunskaper, redan efter ett par – tre gånger menar Jenny att de flesta barnen faktiskt kan åka utan hjälp från ledare eller de medförsedda redskap som erbjuds som åkstöd på isen.

Skridskoskolan påbörjades redan i slutet av förra året med fyra välbesökta lektioner på Ljusdals IP och trots varierande väder så brukade det vara ett sjuttiotal barn på plats. Precis innan jul var det till och med så mycket snöfall att en av föräldrarna försökte få sin dotter på andra tankar:

”Jag försökte muta dottern med ett besök på en restaurang samma kväll, men helt utan framgång. Hon totalvägrade, hon skulle ju till IP och åka skridskor!”

Totalt har ett hundratal barn besökt skridskoskolan i vinter, men det finns alltså fortfarande chansen att få skolning i denna vackra konst. Det kommer nämligen ytterligare fyra tillfällen i vinter på söndagarna 17:00 under veckorna 4, 6, 8 och 10.

Utrustning finns dessutom att låna på Ljusdals IP och som tidigare nämnts har Ljusdals Bandyklubb duktiga ledare och ungdomsspelare på plats som tar hand om barnen. Efteråt bjuds även alla barn på Festis och frukt.

”Var där gärna i god tid så ni hinner testa utrustningen innan skolan börjar” hälsar Jenny Fahlander-Nyman.

Välkomna till IP på söndag kväll!