Bortamatch mot Skutskär, intervju med Staffan Idlund!

, ,

I kväll är det dags för allsvensk bandy igen och den här gången väntar gul/grönt motstånd för gul/grönt i form av länsderby borta mot Skutskär. Matchen börjar 19:00 och ni kan följa matchen via Elitrapport.

Inför matchen har vi fått en intervju direkt från spelarbussen med lagets materialförvaltare Staffan Idlund som i dagarna har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. En viktig kugge i LBK som känner spelarna utan och innan…

Match mot Skutskär, är det raka spåret till arenan eller käkar ni gemensam lunch någonstans före matchen?

Vi har precis ätit på Bollnässtugan, nu raka vägen ner till Skutskärs IP!

Hur ser laget ut, förutom Jonas Svensson som inte är frisk än och Erik Olsson som är avstängd. Är alla andra redo för match?

Precis som du nämner så är Erik avstängd och Svensson är på gång tillbaka, men inte idag. Sebastian Lundgren från U-19 kommer in som reserv i kassen, annars är alla fit for fight!

#54 Erik Olsson är avstängd och spelar inte mot Skutskär i kväll.

Målvaktstalangen Sebastian Lundgren ersätter Jonas Svensson under matchen mot Skutskär.

”Bästa laget norr om ekvatorn!”

Du har skrivit på för ytterligare två år som ledare för laget. Var det ett svårt val med tanke på att du intecknar hela vintern?

Valet var faktiskt ganska enkelt. Jag pratade med sportgruppen och de hade en önskan om att jag skulle fortsätta åtminstone två år till. Visst blir ju skidåkningen i Järvsöbacken lidande, men när man får syssla med världens vackraste sport och bästa laget norr om ekvatorn så är läget som sagt enkelt!

Som materialförvaltare, vilka spelare är det svårast att hålla ordning på?

Mjaaa…. jag tror jag har bra koll på alla faktiskt. Dessutom är jag ganska nördig på så vis att jag vill lära mig fort hur spelarna vill ha det.

Vem är den mest pedantiske av spelarna?

Ja då måste jag nog säga nr: 5! (Redaktionen: Vi nämner inget namn, men låt oss kalla honom Emil…)

Nummer #5 med ryggen mot kameran i hemmamötet mot Skutskär.

Nummer #5 framifrån, redo att skjuta en missil mot motståndarmålet!

Har du någon dråplig historia att bjuda på om livet som materialare åt LBK?

Njaa, det har ju bara gått en säsong, men det mest dråpliga som hänt var nog när jag glömde musikmaskinen hemma när vi spelade mot Tellus borta. Av den anledningen fick grabbarna ladda upp i omklädningsrummet till musik via telefon…

Har du koll på hur många timmar du lägger ner på bandyn?

Hur många timmar bandy jag lägger ner per säsong? Svår fråga, men att säga heltid är nog väldigt nära sanningen. Utslaget på alla resor, träningar, alla kvällar i slipbunkern, genomgång av material, inventering av klubbor och annat som ska hållas koll på samt beställa detsamma. Det kan göra en gråhårig eller till och med flint om man säger som så… Men samtidigt är det ju det roligaste jag vet, att serva vår framtid i bandy!

Avslutningsvis, tack för påskriften och lycka till i dagens viktiga bortamatch i länsderbyt!

Tack!