Flickor F17: Semifinal i Ljusdal!

, ,

Kalix/Ljusdal firar avancemanget till semifinalen i Flickallsvenskan! Foto: Kalix Bandy

Hoppet lever i allra högsta grad för Kalix/Ljusdals F17-lag!

Efter sex vinster på åtta matcher under två seriesammandragningar i vinter så är det hopmixade laget från Norrbotten och Hälsingland nu klara för semifinal! Och bäst av allt… matcherna kommer att spelas hemma på Ljusdals IP!

Nöjda F17-spelare i Kalix/Ljusdal som nu kan se framemot ett dubbelmöte på Ljusdals IP om två veckor mot södergruppens seriesegrare KS Bandy!

Urban Skalberg, tränare för ljusdalstjejerna och inte minst lagets ”pilot” behöver därmed inte ge sig ut på E4 för att skjutsa laget till hemmamöte i Norrbotten eller bortamöte i Bohuslän. I sann Saltsjöbadsanda kompromissade lagen nämligen om att mötas under en enda helg halvvägs mellan orterna. Ett skönt beslut för Urban Skalberg som så här långt fått ihop ungefär 820 mil bakom ratten under årets bandysäsong…
De fyra tjejerna från Ljusdal är Majken Hedquist, Tuva Marcusson, Lea Svechnikova och Ella Swartswe. På bilden bär det Kalix tröjor, men när det blir semifinaler ”hemma” i Ljusdal så är det gul/gröna tröjor som gäller.

Ljusdals F17-spelare som ni kommer att se dem när de skrinnar ut på Ljusdals IP 29:e februari!

Efter stor dramatik lyckades Kalix/Ljusdals F17-lag ta sig till semifinal genom att vinna sina båda sista matcher i gruppspelet med 4-3. Därmed är Kalix/Ljusdal klara för ett dubbelmöte mot svårspelade KS Bandy (Kareby & Surte) ”hemma” på Ljusdals IP om två veckor!

Kalix/Ljusdal, planetens mest beresta lag..? Foto: Kalix Bandy

Semifinal 1 – Flickor F17 Cup: 

Lördag 29 februari 18:00:  Kalix/Ljusdal – KS Bandy (Spelas på Ljusdals IP!)

Söndag 1 mars 11:00: KS Bandy – Kalix/Ljusdal (Spelas på Ljusdals IP!)

Semifinal 2 – Flickor F17 Cup: 

Lördag 22 februari 13:45: Spånga/Rättvik – Skirö AIK

Söndag 8 mars 12:45: Skirö AIK – Spånga/Rättvik

Final: 20 mars 15:00 (Studenternas)

Självklart kommer vi att följa upp Kalix/Ljusdals F17-lag närmare semifinalhelgen om två veckor, men lägg in dessa datum redan nu i era almanackor!