LBK – talangfabriken

, ,

SÄ kom fotoidén frÄn förr till nytta igen.

Den dĂ€r Markus Öhman, Elias Swartswe och Isak Flodberg, poserade med den blĂ„/gula flaggan pĂ„ Idrottsparkens is.

Den gÄngen handlade det om att en LBK-trio skulle representera ett svenskt bandylandslag.

Den hÀr gÄngen om en ny trio i  Rasmus Gustavsson, Wille Nystedt-Larsson och Kalle Eriksson.

Vi bjuder pĂ„ en gammal rubrik ocksĂ„: LBK – talangfabriken.

 

Ljusdals BK i blÄ/gult,

Ingen ovanlighet numer i det unga LBK. Det som började med Team 2020 dĂ€r Isak Flodberg och Elias Swartswe blev uttagna till P 15-landslaget och dĂ€r sedan Markus Öhman anslöt nĂ€r det handlade om P 17 och nu senast P 19-VM i Finland.

Och efter trion Öhman, Swartswe och Flodberg sĂ„ bidrar nu Talangfabriken LBK med en ny trio blĂ„/gula spelare i 14-Ă„ringarna Rasmus Gustavsson, Wille Nystedt-Larsson och Kalle Eriksson. Det blir Archangelsk nĂ€sta för den trion. I bandystaden vid norra ishavet ska nĂ€mligen P 15-VM (det sista (?) för svenskt vidkommande) i slutet av mars mĂ„nad. Den 26 mars bĂ€r det av och redan dagen efter, den 27, startar det hela.

– SpĂ€nnande, riktigt spĂ€nnande, sĂ€ger Kalle Eriksson om Ă€ventyret i öster – och han fĂ„r medhĂ„ll.

För det hÀr grabbarna började vÀgen mot VM i Archangelsk med ett spelarsammandrag (60 spelare frÄn norr) i RÀttvik som var en av flera platser dÀr det handlade om en första uttagning. Sen gick LBK-trion vidare till ett tredagarslÀger i Söderhamn innan landslagstrÀnarna PÀr Gustavsson och Patrik Södergren kallade 30 spelare frÄn hela landet till Uppsala, ocksÄ det i tre dagar.

Efter den samlingen dröjde det innan truppen presenterades. Tuff vÀntan, men bandyprogrammet Àr digert för det hÀr gÀnget sÄ det gick rÀtt bra ÀndÄ. Det handlar nÀmligen om trÀningar och spel bÄde med P 17 i Pojkallsvenskan och P 19 i Juniorelitserien.

– Visst, det var lite spĂ€nnande innan truppen presenterades, men nu ser vi verkligen fram emot att fĂ„ spela VM. Och att fĂ„ Ă„ka till en av de stora bandymetropolerna i Ryssland, sĂ€ger de tre med en mun.

Det vĂ€ntar VM-spel för Tobias Blomqvist ocksĂ„ – dĂ„ i Lidköping Arena dĂ€r P 17-VM avgörs 13-15 mars. Vi ska ocksĂ„ sĂ€ga att Noa DjĂ€kner ocksĂ„ tillhör skaran av LBK:are i blĂ„/gult, i P 15 och i P 17-landslagen. I Ă„r var han reserv pĂ„ hemmaplan nĂ€r P 19-landslaget spelade VM i Finland. NĂ€sta Ă„r Ă€r det hans tur – igen.

 

/Leif Sundell