Jonas Pettersson tillbaka i LBK!

, ,

Sagan om (Skytte)Konungens återkomst… Efter en säsong i Elitserien är Jonas Pettersson tillbaka i LBK!

Jonas som en gång i tiden startade på södra planhalvan i laguppställningen blev som bekant omskolad till forward för några år sedan med ett minst sagt lyckat resultat. De tre senaste säsongerna i LBK gav ju tre skytteligasegrar efter 51 mål säsongen 16/17, 46 mål säsongen senare och hela 55 mål 18/19!

Andreas Heeger från LBK:s sportgrupp hade under måndagen en av sina mest hektiska dagar någonsin i form av tre signerade kontrakt. Tidigare under dagen förlängde Elias Swartswe och Marcus Öhman sina kontrakt med LBK, men glädjande nog räckte bläcket i pennan även till för en signatur av hemvändaren Jonas ”JP” Pettersson!

Så här beskriver Andreas Heeger Jonas Pettersson:

”Jonas kommer att vara väl förberedd fysiskt. Det ska bli spännande att se Jonas tillsammans med Noa Djäkner i vinter. Jonas är en målskytt med ett bra skott och han är vass i djupled. Tror även att han har utvecklat sin defensiv.” 

Jonas jobbar till vardags på Karl Hedin AB och efter en säsong i Elitserien med Broberg är han nu alltså tillbaka i gul/grönt.

”Det kändes ganska självklart att skriva på för LBK igen. Jag tror dessutom vi har stora chanser att göra väldigt bra ifrån oss i Allsvenskan i vinter” säger Jonas som samtidigt hissar ett varningens finger för Rättvik som utvecklats starkt den senaste säsongen.

Vad gäller tröjnumret vet han själv inte vad det blir för något, men det blir inte #14 som han hade under sin senaste sejour i klubben.

”Nummer 14 är Marcus Öhmans och det spelar absolut ingen roll för min del vad det blir på ryggen. Men jag kanske ska ta tillbaka trean som jag hade när jag spelade försvarare…” säger Jonas och flinar.

Några snabba med Jonas Pettersson:

Favoritlag utanför bandyplanen:

Liverpool

Favoritidrottsman:

Steven Gerrard (Tränare i Glasgow Rangers, f.d. spelare i Liverpool)

Favoritmat:

Pizza… Mina kompisar genomskådar mig om jag säger något annat!

Bästa idrottsminne från idrottsplanen:

LBK:s avgörande match hemma mot Örebro (2012) med över tretusen på läktarna. Mäktigt!

Bästa film:

Tomten är far till alla barnen

Bästa kvinnliga skådespelare:

Jennifer Aniston

Bästa manliga skådespelare:

Jim Carrey

Övriga intressen:

Följer nästan all sport på TV och tycker om att träna

Bästa idrottsminne utanför bandyplanen:

Liverpools vinst i Champions League 2004/05 när de vände ett underläge i första halvlek med 3-0 mot Milan och till slut vann på straffsparkar!

Bästa bandyspelare:

Misha Svechnikov!

Olle ”Beppe-Olle” Sverin Svensson till höger fick en fantastisk födelsedag den 30/3 eftersom tre av hans ”klubbkompisar” ritade på kontraktet, bl.a. Jonas Pettersson!