Seriepremiär utan publik – Lets Go tillsammans från soffan

, ,


Bästa LBKare!

Det är speciella tider vi lever i. Till helgen är det äntligen seriepremiär i Bandyallsvenskan och vi kickstartar med en hemmamatch mot Örebro på lördag. Vi hade verkligen sett framemot att få spela inför vår fantastiska publik men tyvärr blir det inte så. P.g.a. rådande restriktioner har vi valt att inte ta in någon publik. Ett svårt beslut men självklart vill vi ta vårt ansvar för att minska smittspridningen. Så fort omständigheterna tillåter kommer vi att öppna grindarna igen till vårt älskade Idrottsparken.

Vid lördagens match mot Örebro kommer alltså arenan vara totalt stängd för besökande publik. Alla entreér och grindar kommer att vara låsta och de enda som får befinna sig på arenan är matchfunktionärer, personal som jobbar med matchen, spelare, domare och ledare.

Vad som är rätt och fel är nästintill omöjligt att säga när vi är mitt uppe i denna pandemi, men vi i Ljusdals Bandyklubb har i rådande läge valt att lyssna till spelarna i A-truppen om hur dom känner och vill när det har diskuterats över hur Bandyallsvenskan 20/21 ska spelas. Där har spelarnas önskan varit att serien ska försöka genomföras enligt det grundförslag som har varit klart sedan sommaren. LBK vilja och önskan är också att vårt unga lag ska få fortsätta spela matcher som hjälper oss att utvecklas vidare så att vi i Ljusdals Kommun ska få se vårt bandylag inte bara vara ett Elitserielag utan även ett lag som är slagkraftigt i Sveriges högsta bandyliga.
Vi förstår att det råder en stark bandyabstinens hos er alla. Därför är vi väldiga glada att alla matcher kommer att livesändas via bandyplay.se.

Så trots att ni inte kan vara med oss på plats så kommer ni kunna följa oss på webben. Köpa ett säsongskort på bandyplay.se och få tillgång till alla matcher i Bandyallsvenskan.
Säsongskortet kostar 699kr – 279kr går då direkt till oss när du väljer LBK som förening vid anslutningen av säsongskortet.  

Vi jobbar hårt för att bjuda er på en så bra upplevelse som möjligt från IP. Läs mer om livesändningarna och teckna ett säsongskort här. (https://www.bandyplay.se/bandyallsvenskan)

 

 

Rådande restriktioner gör också att vårt P17 och P19 får vänta med sitt seriespel till januari. Vi tittar just nu på att hitta lösningar för hur spelarna på bästa sätt ska kunna hålla igång sin träning fram till dess. Men vi vet att dom kommer vara taggade till tusen när serien väl drar igång. För våra killar och tjejer upp till 15år fortsätter vår verksamhet vilket vi är glada för. Just nu har vi ungefär 200st killar och tjejer som spelar bandy med oss vilket är en enorm utveckling från bara några år sedan! Dessa barn och ungdomar som hittat till idrotten och bandyn är vi otroligt glada över, men vi känner också ett ansvar för att så många som möjligt av dessa fortsatt ska få uppleva den glädje, den uppfostran och den tillhörighet idrotten kan ge. I detta behöver vi också arbeta tillsammans under rådande pandemi för att fortsätta utveckla LBK:are

Återigen vill vi skicka ett stort TACK för att ni är med oss och vi hoppas att ni även är med oss digitalt i helgen. Var rädda om er så hoppas vi att vi ses på IP snart igen!

Let´s go Tillsammans!