Målrik annandagsmatch

, ,

En annan annandag.

Det mesta, förutom två bandylag, LBK och Västanfors, som tampades om poängen på isen, var annorlunda i pandemins fotspår.

Som en tom läktare och ett tomt kassaskrin.

Matchen då? Jo, den vann LBK med 11-9 (5-5).

 

När Ljusdals BK lirade bandy senast hemma på IP på bandyns egen nationaldag, annandag jul, så kom det strax över tusen personer och tittade på. Det var säsongen 2016/17 och Haparanda stod för motståndet. Allt var fri och fröjd,  hemmalaget var på riktigt målhumör den gången och vann med hela 17-2. 1059 åskådare trivdes och i kassaskrinet räknade kassören Karin Ferm in dryga 90 000 kronor.

Den här gången gapade läktarna tomma och kassören fick gräva djupt i kassalådan för att få ihop till domarkostnaden.

– Visst hade vi, som alla andra, helst sett att det inte varit någon pandemi för  vi förlorar intäkter på grund av publikrestrektionerna, men det är ändå inte nattsvart för vår del, säger LBK:s ordförande Ulf Cige’n.


Det var alltså en målrik historia när LBK spelade annandagsmatch på IP senast och blev så den här gången också. Hemmalaget trampade gasen i botten direkt från start, gjorde faktiskt mål på sin första hörna (Jonas Pettersson i den tredje matchminuten) och sen blev det två snabba mål till fram till ledning 3-0, Noa Djäkner och Elias Swartswe målskyttar.

Men sen hände nåt.  Västanfors prickade in två reduceringar och efter det att Noa Djäkner ökat LBK-ledningen till 4-2 så kom tre snabba mål till av gästerna, ett av dem av LBK-bekantingen Dimitri Loginov. I paus stod det 5-5.

Och målen fortsatte att trilla in i den andra halvleken också. Med gästerna i förarsätet till att börja med, men efter dryga timmen spelad tog LBK över taktpinnen igen och gick från underläge 6-7 till ledning 10-7 på nio minuter. Men det var inte slut där, Västanfors reducerade både till 8-10 och 9-10 innan LBK avgjorde med ett elfte mål. Full fart framåt alltså men där de båda lagen tycktes glömma bort det defensiva spelet.

– Nä, nu drar jag hem och drar en svart säck över huvudet, sa LBK-liberon Johan Jansson Hydling efter matchen. Nöjd med vinsten förstås, men absolut inte nöjd med nio mål bakåt.

LBK kom till spel med den ordinarie målvakten Axel Nilzon på skadelistan och frågan är om ytterhalven Elias Swartsve måste skrivas in på samma lista efter en knäskada som han ådrog sig med en kvart kvar att spela.

//Leif Sundell

 

Fakta

Ljusdals BK – Västanfors Bandy 11-9 (5-5)

Målen: 1-0 (3) Jonas Pettersson, 2-0 (6) Noa Djäkner, 3-0 (18) Elias Swartsve, 3-1 (28) Klas Nordström, 3-2 (29) Hampus Bergman, ( 4-2 (30) Noa Djäkner, 4-3 (32) Dimitrij Loginov, 4-4 (49) Clas Boström, 4-5 Gabriel Augustsson, 5-5 (45) Misha Svechnikov, 5-6 (47) Klas Nordström, 6-6 (48) Jonas Pettersson, 6-7 (56) Gabriel Augustsson, 7-7 (61) Isak Flodberg, 8-7 (63) Misha Svechnikov, 9-7 (65) Noa Djäkner, 10-7 (70) Jonas Söder, 10-8 (79) Gabriel Augustsson, 10-9 (86) Oliver Sundström, 11-9 (90+5) Marcus Lindholm.

Utv: LBK; 3 x 10, Västanfors: 6 x 10.

Hörnor: 13 – 7.

Domare: Team Pavel Silinski.