Krigarseger i Fagersta

,

Efter en målrik annandagsmatch blev tillställning i den snö-betonade returen i Fagersta betydligt mer målsnål.
Slutresultatet skrevs till vinst med  1-3 (1-2) för LBK.

Ismakarna gjorde sitt på Västanfors IP för att få bort så mycket snö som möjligt innan avslag men det ymniga snöfallet fortsatte matchen igenom. Efter en otroligt målrik match på annandagen 11-9 till LBK blev scenen lite annorlunda i returen. Precis som i matchen på Idrottsparken var det ett krigargäng LBK mötte i Fagersta. Västanfors radade upp flera målchanser men LBKs försvar med Sebastian Lundgren i mål stod pall för de mesta.

I den tjugonde matchminuten lyfte Emil Järbing in en boll i Västanfors straffområde som hemmalaget plockade ner men Jonas Pettersson var snabb och sög tag i andra-bollen som han sedan tryckte in i Västanfors mål för 1-0 till LBK.
Jonas Pettersson som genom sitt Instagram-konto innan match lovade att avfyra några nyårsraketer i årets sista match! En till skulle det bli innan matchen var slut.

I matchen 35e minut kom kvitteringen till 1-1 på en kontring efter en Ljusdals hörna. Västanfors målvakt Adam Johansson var snabb med ett utkast till en misstänkt offside åkande Gabriel Augustsson som sög ner bollen och rundade LBKs målvakt Sebastian Lundgren. Men domaren var säker på sin sak och 1-1 på tavlan.

Strax innan halvtidvila får Ljusdal ett frislag halvvägs in på Västanfors planhalva. Bollen lyfts in och plockas ner av Västanfors försvar men på andra-bollen plockar LBKs Edvin Nilsson upp bollen och vispar upp den till 2-1.

Andra halvlek var precis som första halvlek svårspelad och lyften dominerade. Båda lagen fortsatte dock att rada upp målchanser och fick till en hel del vassa avslut men målvakterna i respektive lag stod för stabila insatser.

I den 92 matchminuten stänger dock Ljusdal matchen genom kvällens andra raket av Jonas Pettersson, GOTT NYTT ÅR!

Matchen slutar 3-1 till Ljusdal.

 

Vi vill passa på att önska alla ett Gott nytt år.
Ta hand om er och fortsätt att vara rädda om varandra. Fira lagom i år så kan vi snart mötas igen på Idrottsparken.

 

//L-B Kåå