Kent Udd På Spåret igen!

Kent Udd, mannen med nio liv!!

Om ni tillhörde de LBK-fans som satte kaffet i halsen när ni läste artikeln om Ljusdals bandyäventyr i Småland så kan vi nu lämna ett glädjande besked om lagets kanske allra viktigaste ”spelare”. Kent Udd, den mycket omtyckte busschauffören sedan tjugo år tillbaka, drabbades som bekant av en kraftig hjärtinfarkt i Jönköping. Men lyckligtvis är det emellertid bara kryptonit som biter på den gamla rallyföraren, för nu är han på benen igen och piggare än någonsin!

Så här berättar Kent själv om resan till Småland, det vill säga det han kommer ihåg av händelsen…

Jag började få ont i samband med middagen på lördag kväll. Det är det sista jag kommer ihåg från det dygnet innan jag vaknade upp på sjukhuset i Jönköping. Resten har jag fått återberättat för mig.

Vad var det då som hände under natten? Tja, inget mer än att den plikttrogne busschauffören ordnade en ny chaufför mitt under ambulanstransporten till sjukhuset och dessutom instruerade denne om att äta en rejäl frukost tillsammans med LBK och bekanta sig med spelarna innan avresan till Nässjö!

Ni läste rätt. Någon gång mellan tre och fyra på natten började Kent Udd få riktigt ont och då ringde materialförvaltaren och rumskamraten Staffan Idlund direkt till ambulansen. I detta utryckningsfordon fick Kent en kraftig hjärtinfarkt med var ändå så vaken att han tog telefonen och ringde sin chef på Mohlins bussar och förklarade läget. Av en lycklig slump fanns en annan busschaufför på plats i Mjölby, en kollega som lyckades få tag i en taxi mitt i natten och som därmed kunde ta sig till spelarhotellet i Jönköping. Den nye busschauffören fick dessutom tydliga instruktioner av Kent Udd om att vara på plats på hotellet i god tid för att äta frukost och bekanta sig med LBK-grabbarna. Allt detta har alltså Kent fått återberättat för sig.

Efter en kort tid på sjukhuset i Jönköping fick han så småningom lämna Småland och istället läggas in på sjukhuset i Hudiksvall, men även det blev en kort parentes. Redan på onsdagen var Kent tillbaka i Ljusdal och.. hur pigg som helst!

Om bandysäsongen är över? Nja, redan till nästa bortamöte första helgen i februari hoppas Kent vara tillbaka bakom ratten. Välkommen tillbaka ”Q” hälsar hela LBK som samtidigt vill rikta ett stort tack till Mohlins bussar som löste situationen galant!