Edwin Nilsson förlänger – igen

, ,

 

I onsdags, den stora nyheten att LBK:s nya tränarduo är lika med Misha Svechnikov och Björn ”Böna” Eriksson.

Och nu, ytterligare en viktig pjäs i LBK:s lagbygge.

– Fruktansvärt bra med den tränarlösningen, säger Edwin Nilsson som är nästa spelare att förlänga sitt kontrakt.

 

14 dagar försenad. Därför att inför förra säsongen så ritade Edwin Nilsson på ett nytt kontrakt med LBK den 3 april. I år ”först” den 16 april.

– Jag har ingen bra förklaring varför det blev en dryg vecka senare den här gången, det bara blev så.

Inte så att du hade bud från annat håll?

– Som vanligt så har moderklubben Bollnäs hört av sig, men det var aldrig aktuellt för min del. Jag ville väl bara vänta lite och se hur det blev med tränarbiten här i LBK och när jag fick klart för mig hur det löste sig med Misha och ”Böna” så var valet lätt, det kommer att bli jättebra, hur bra som helst, säger Edwin som skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Ettårskontrakt igen?

– Ja, därför att jag är övertygad om att vi kommer att ta steget upp till Elitserien den kommande säsongen och då blir det lite andra förutsättningar.

Edwin Nilsson är bandyfostrad i Bollnäs, sedan flyttade talangen till Sandviken för att gå bandygymnasiet och under junioråldern så spelade han dels i Saik:s duktiga U 20-lag och i det svenska juniorlandslaget. Han fick också debutera i Saik:s A-lag. Det var efter åren i Sandviken som han skrev på för LBK. Först ett lånekontrakt och efter det blev han LBK-spelare på ”riktigt”. Nu har den vasse skridskoåkaren varit i LBK i fyra säsonger.

– Jag älskar det här gänget, vi vill alla framåt och har samma syn på hur bandy ska spelas. Det är några viktiga kuggar som lägger av, men jag är helt säker på att vi alla spelare kommer att höja oss ytterligare den här säsongen. Vi är också väldigt revanschsugna för vår insats den gångna säsongen. En sjundeplats är liksom inte godkänt. Som sagt, jag är säker på att vi kommer att ta steget upp till Elitserien nu.

//Leif Sundell