Isak förlänger med LBK

, ,

 

Han var först ut av Team 2020 att skriva ett kontrakt med LBK. Ett uppmärksammat sådant.

För Isak Flodberg var bara 14 år när han ritade på sitt femårskontrakt – eller överenskommelse om man så vill.

Nu skriver har han skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

– Än har jag mycket kvar att utveckla, säger Isak.

 

De unga i det som en gång fick arbetsnamnet Team 2020 börjar bli lite (!) till åren. Som Isak Flodberg som redan hunnit bli 19 år. Han var bara 14 år när han lovade att stanna fem år i klubben. Och visade på det sättet vägen för flera unga talanger i klubben. Något ”riktigt” kontrakt fick han inte skriva då eftersom Bandyförbundets bestämmelser kring avtal sträcker sig till tre år.

– Man kan väl säga att det är första gången jag skriver ett kontrakt nu då, ett rakt kontrakt som löper över ett år, säger Isak.

Fem år har alltså gått sedan Isak fick A-lagskontrakt första gången och säsongen efter, när han var 15 år och 212 dagar gammal, gjorde han sin A-lagsdebut. Det var i hemmamötet mot Gustavsberg.

Säsongen efter var han att ses som ordinarie i LBK-uppställningen och så är det fortfarande.

– När jag gjorde min första match i A-lagströjan så var det som ytterhalv och det var svårt, jag trivs bättre högre upp i planen, säger Isak och fortsätter:

– Jag känner själv att jag har flera steg till att ta och att LBK är en jättebra miljö att ta de stegen i. Det ska förresten bli jätteskoj med ”Böna” och Misha som nya tränare, vilken toppduo, och jag hoppas på en utvecklande säsong inte bara för mig utan för alla lagets unga spelare. Vi kommer att få ihop ett riktigt starkt lag den här säsongen och jag tror att vi alla känner lite revanschlust efter förra säsongens sjundeplats.

//Leif Sundell