Mattias Blom ”hem till LBK”

, ,

Det finns vakanta platser i LBK:s försvarslinje.

Och nu värvar klubben en tänkbar kandidat.

En hemvändare?

– Jo, visst känns lite som att man kommer hem, säger Mattias Blom som lämnar Falu BS Bandy efter två säsonger.

 

Mattias Blom har hunnit att fylla 26 och har under sin bandyresa hunnit med ett antal klubbar efter det att han lämnade moderklubben Gustavsberg. Hammarby, Edsbyn, Bollnäs och finska Narukerä blev det  innan han kom till LBK första gången. I LBK spelade han i fyra säsonger innan han lämnade för Falu BS Bandy för två säsonger sedan. Nu kommer han alltså tillbaka till LBK.

– Känns spännande att komma tillbaka. Jag känner ju det allra flesta i laget sedan tidigare, det är väl bara de allra yngsta som jag får presentera mig för, säger Mattias.

Det var varit på gång ett tag att det skulle bli LBK för Mattias del. Kontraktet med Falun gick ut och när LBK hörde av sig var beslutet lätt.

– Jo, så var det. Jag gav också besked till Falun i helgen att jag skulle lämna och idag, måndag, var jag upp till Ljusdal, skrev på kontraktet och lämnade in min kasse med skridskor och andra bandygrejer i det väl kända omklädningsrummet. Jag vet dock inte vilken plats jag blir tilldelad den här gången.

Du lämnar Falun som inför förra säsongen satte upp ett långsiktigt mål (3 år) om Elitserien. Dessutom låter det positivt med bandyhall på Lugnet.

– Men LBK känns spännande, jag menar vilken Elitserieklubb skulle inte vilja ha det tränarpar som LBK nu presenterat. Jag käkade förresten lunch med Misha (Svechnikov) och ”Böna” (Björn Eriksson) idag och pratade lite om min roll.

Och du bli back eller?

– Nja, det vet jag inte. När jag var i LBK förra gången så var jag back ena matchen och mittfältare i nästa och lite så har det varit i Falun också. Båda säsongerna har jag startat som back men slutat som forward: Vi får se vad det blir. Det är upp till Misha och ”Böna” att bestämma det.

Vad skulle du säga att du utvecklat under åren i Falun?

– Det skulle kanske vara att jag har varit mer delaktig i spelet och är tryggare med boll nu.

När går flytten från Falun?

– Någon gång i slutet av juli, början av augusti skulle jag tro. Jag har ju min arbetsgivare i Ljusdal sedan tidigare och det blir väl att jag åker hit ett par gånger i veckan, jag jobbar här och tränar med laget på kvällen innan den definitiva flytten.

Vad tror du om LBK?

– Att det blir en skojig säsong är jag säker på, det är ju en fartfylld bandy med mycket energi som laget är känt för.

 

//Leif Sundell