Tung förlust i Supercupens semifinal

,

Det blev en tung förlust för LBK som förlorade semifinalen i allsvenska supercupen mot Åby/Tjureda med 6-5.
Åby startade matchen starkt och gick tidigt ifrån till en tvåmålsledning. Men i matchens 26e minut kunde Ljusdal reducera till 2-1 när  Marcus Lindholm hittade nätet. Innan målet hade Ljusdal missat en straff som storspelande Juuso Tervonen i Åbys mål räddat.  Ljusdal tog över spelet och tryckte på för en kvittering i slutet av första halvlek men fick ett tag spela med tre man på utvisningsbänken. Matchens andra halvlek började på liknande vis som den första och Åby gick vinnande ur striden och kunde öka på sin ledning till 3-1 redan i 46e matchminuten. Ljusdal fortsatte att rada upp chanser och åt sig sakta in i matchen. I matchens 65e minut var LBK i ledning för första gången när Jonas Pettersson gjorde mål på hörna. Innan dess hade Noa Djäkner reducerat och kvitterat. Vid Ljusdals ledningsmål passade Åby på att ta en timeout och hittade nya vägar in i matchen där slutsiffrorna tillslut skrevs till 6-5. Noterbart att Juuso Tervonen räddade tre LBK straffar.

Imorgon väntar match om tredjepris där LBK möter Katrineholm, avslag 11:00.
Matchen ser du på Bandyplay.se