LBK seger i matchen om tredjepris

,

Ljusdals BK vinner allsvenska supercupens tredjeprismatch mot Katrineholm med 8-6.
En spännande helg är nu avslutad för LBK som efter helgen kan summera en vinst och en uddamåls förlust mot Katrineholm respektive Åby/Tjureda.

Söndagens tredjeprismatch bjöd på hela 14 mål fördelat på 6 för hemmalaget Katrineholm och 8 för LBK. Matchen som helhet spelades i ett högt och frejdigt tempo där målchanserna avlöste varandra. LBK var stundtals spelförande men Katrineholm hängde med bra i tempot och tog tillvara på Ljusdals misstag och hade ett effektivt kontringsspel.
I matchminut 11 fick Ljusdal en straff som målvakten i Katrineholm Pontus Magnusson kunde rädda men som Noa Djäkner kunde vispa in returen till 1-0.  Ja straffarna har inte riktigt varit Ljusdals melodi i helgen dock fick Jonas Pettersson revanschera sig med en snygg petstraff senare under matchen som Noa kunde stänka dit.
Första halvlek slutade 2-2 där båda lagen hade flera bud på mer mål.

I andra halvlek skruvades tempot i matchen upp lite ytterligare och LBK satte i 48e minuten 3-2. Målet följdes dock snabbt upp utav en ny kvittering av Katrineholm och så såg det länge ut. Ljusdal tog ledningen till 4-3 genom nr. 11 Elias Swartswe som plockade bollen i eget straffområde och tog Katrineholmsspelarna som slalomportar innan han stänkte dit 4-3 målet.


(Skärmbild från Bandyplay/Katrineholm Bandy)

Lagen fortsatte följas åt målmässig tar LBK tog ledningen och Karineholm gång på gång kunde reducera innan tillslut ovan nämnda Elias Swartswe kunde säkra Ljusdals seger med sitt 8-6 mål.

 

LBK målen: Noa Djäkner 3, Elias Swartswe 2, Marcus Lindholm 1, Mattias Blom 1, Jonas Pettersson 1.

Nu laddar vi om inför seriestarten av Bandyallsvenskan nästa helg. Dock spelar inte Ljusdal första omgången utan får vänta ytterligare en helg innan Katrineholm väntar på bortaplan. Håll utkik för lite spännande nyheter i veckan inför våra kommande hemmamatcher.

***

Tillsist förutom två viktiga träningsmatcher hade Bandyallsvenskan sin upptaktsträff i helgen. Vill du se sändningen i efterhand finns den på Bandyplay.se

(Foto Bandyallsvenskan)