LBK skjuter skarpt på bioduken!

,

Biopubliken har sagt sitt, bandy hör hemma på vita duken!

Efter Ljusdals seriepremiär borta mot Katrineholm råder det ingen tvekan längre om att bandymatcher är minst lika spännande som en västernfilm på vita duken! Och när LBK dessutom är på spelhumör så får man faktiskt se bättre skarpskytte på isen än i laglöshetens vilda västern. Sorry John Wayne…

13:45. En kvart till matchstart och fåtöljerna börjar fyllas med förväntansfulla och något nervösa biobesökare. Ljusdal slog visserligen Katrineholm med 8-6 i Supercupens bronsmatch för en tid sedan, men en premiär är alltid en premiär. Biopubliken hade alltså ingen aning om de skulle få se en komedi eller en tragedi liknande ”Titanic”. Oavsett vilket så såldes det mängder av tilltugg inför tillställningen. Popcorn funkar nämligen utmärkt till både komedi och tragedi!

Knappt två minuter spelade så släppte nervknutarna på biobesökarna när Marcus Lindholm, ”Missilen från Färila”, gjorde LBK:s premiärmål i bandyallsvenskan anno 2021. Inte långt därefter var det även ytterst nära en tvåmålsledning för bortalaget. Ljusdal verkade i det läget regissera matchen precis som de ville, men det skulle ändå bjudas på lite drama.

I femtonde matchminuten kvitterade nämligen hemmalaget på hörna och tio minuter senare ställde sig samme målskytt upp på straffpunkten för att ge Katrineholm ledningen i matchen. Målvakten Patrik Aihonen ville däremot något annat och bjöd på ett bensprattel som förde tankarna till Oscarsbelönade filmen ”Moulin Rouge”. Ställningen var därmed fortfarande 1-1 och matchen stod och vägde.

I den trettiotredje matchminuten skickade emellertid Jonas Pettersson iväg en långboll till Klimenty Tarasenko som var nästan lika ensam som Tom Hanks på sin öde ö i filmen ”Cast Away” och därmed var bortalaget tillbaka i förarsätet. När Jonas Pettersson och Isak Flodberg därefter ökade på LBK:s ledning till 1-4 så var biobesökarna ganska nöjda när de fyllde på med mer popcorn i halvtidspausen.

Andra halvlek bevakades av bortalaget och där bjöds bland annat på matchens delikatess när Erik Swartswe kunde sätta dit 5-1 efter elegant förarbete av Marcus Öhman och Noa Djäkner. Enligt de ärrade biobesökarna det vackraste som skett på filmduken sedan Kristin Scott Thomas och Ralph Fiennes kysste varandra i den flerfaldigt Oscarsbelönade rullen ”Den engelske patienten” från 1997!

Marcus Lindholm som startade målskyttet passade även på att stänga matchen som därmed slutade med en 6-2 seger till bortalaget. När ”The End” visades på filmduken kunde därmed besökarna på Rio Bio konstatera att de hade bevittnat en komedi. Tack gul/grönt för utmärkt regi!!

Halvtidsvila inne på Rio Bio, en paus där Mårten Erhardsson och Oscar Jonsson berättade om sitt hedervärda initiativ ”The Svärd Charity”. Vill ni hjälpa till att stötta projektet så hittar ni mer information på Facebook. Ni kan swisha ett bidrag på nummer: 070-2701476.