Juniorelitserien (Semifinal 2): Ljusdals BK – Villa Lidköping 5-9

,

Efter förlust med 8-5 i första semifinalen i Lidköping så krävdes en seger med minst samma marginal för Ljusdals juniorlag för avancemang till SM-finalen på Studenternas. Efter en svängig första halvlek som slutade oavgjort gick hemmalaget upp i ledning i början av andra halvlek efter att Tobias Blomqvist hade gjort sitt fjärde mål för kvällen. Det fanns dessutom bud på fler mål för att utöka denna ledning men istället var det Villa Lidköping som lyckades kvittera och även återta ledningen. En ledning som de ökade på under slutet av matchen och Villa Lidköping kan därmed se framemot en SM-final nästa vecka.

Matchrapport: 0-1 Gustav Nygren (Amadeus Karlgren), 1-1 Rasmus Gustafsson (Alex Mårtensson), 2-1 Tobias Blomqvist (Alex Mårtensson), 2-2 Olle Andersson, 2-3 Oliver Corcoran (Karl Tagesson), 2-4 Jacob Ögren (Melker Broberg), 3-4 Tobias Blomqvist (Erik Swartswe), 4-4 Tobias Blomqvist, 5-4 Tobias Blomqvist (Erik Swartswe), 5-5 Gustav Nygren (Melker Broberg), 5-6 Melker Broberg (William Knutsson), 5-7 Olle Andersson, 5-8 Jacob Ögren (Oscar Fridh), 5-9 Olle Andersson (Gustav Nygren)

LBK gratulerar Villa Lidköping till segern och tackar för en välspelad semifinalserie!

Ljusdals BK tackar även publik, sponsorer och funktionärer för denna match och önskar alla tillbaka till hösten då Allsvenskan drar igång igen!

Foton: H-G Eriksson