Knattecupen 2022

Ett strålande solsken, och en vind som lyste med sin frånvaro bjöd in Knattespelare och publik till Idrottsparken denna härliga söndag när det äntligen skulle spelas Knattecupen igen!

11 st lag, som delades in i 3 olika grupper skulle spela mot varandra för att avrunda säsongen 2022. Och som det spelades! Med solen som bästa vän till eventet bjöd spelarna på fantastisk underhållning till den stora publiken och dom många nyfikna ögonens lycka som tagit sig till IP denna magiska söndag. Vår flygande fotograf fångade även spektaklet från ovan då barnen för en kort stund fokuserade mer på flygplanet som cirkulerade över lamporna på Idrottsparken än spelet på isen. Tack för dom härliga bilderna Fredrik!

Efter en kort genomgång där det självklara och mycket viktiga budskapet Schysst-kompis betonades kunde domarna för dagen blåsa igång matcherna, domarna som dagen till ära var killar från vårt U-16 lag stod för en stabil insats och även dom var säkert lite matt efter dagen.

Knattespelarna fick utmärkta instruktioner från matchcoacherna som har mycket erfarenhet från bandy och enkelt kunde lägga upp ett vägvinnandespel. Barnen var mycket nöjda med att få bli ledda av spelarna från vår A-trupp, som med stort engagemang var med och gjorde Knattecupen till en dag att minnas för dom unga LBK:arna.

Redan från start var det full fart på alla 3 planer, där dom duktiga spelarna visade att framtiden ser ljus ut här i Ljusdal!

 

Det kämpades frenetiskt, så det var nog väldigt många knattespelare som sov väldigt gott sista natten under årets sportlovet.

Vilken tur att snälla GB GROSSISTEN I LJUSDAL AB ville bjuda alla Knattespelare på mat under dagen, dom visste att hamburgare och festis skulle passa väldigt bra att äta efter några timmars bandyspel så att små kroppar skulle få ny energi.

Även våra funktionärer blev bjudna på mat denna dag då RF SISU Gävleborg såg till att våra hjältar inte skulle behöva vara hungriga inför SM-Semifinalen senare på kvällen.

Det bjöds på mängder av snygga mål och skickliga prestationer av väldigt duktiga tjejer och killar.

Även målvakterna fick jobba hårt under dagen, då det visade sig att även våra yngre spelare gärna anfaller med mycket fart och teknik!

På IP fanns också FRITIDSBANKEN som såg till att barnen och dom vuxna som ville kunde åka snabbt nerför snöhögarna.

Även vår utsökta och STORA (störst i Hälsingland!) sportbutik, SPORTRINGEN fanns på plats och gjorde dagen enklare för spelare som saknade något i utrustningsväg… Sportringen hade även hjälpt oss att få fram nya västar snabbt så att det gick att se skillnad på lagen som spelade.  Det var en del av sakerna som vi fick hjälp att få fram till dagen och mer saker behövdes där fick vi fin hjälp från Ljusdals Bildelar, Ljusdals Svetsteknik, Strömbergs Golv, ML Kvalitetsbygg ICA Åsen och All Office 

Att vi kan ha en helt gratis skridskoskola kan vi inte vara nog tacksamma för inför alla våra partners som hjälper oss, ett enormt Gul/Grönt jätte-TACK till ALLA PARTNERS som hjälper oss varje säsong så vi kan ha vår verksamhet snurrande. Se våra partners via länken nedan :

 http://ljusdalbandy.se/sponsorer/

Till denna dag ville vi satsa på att alla barn som ville skulle kunna få vara med och spela Knattecupen, vi ville även att det skulle vara helt gratis att vara med och spela. Något vi fick fin hjälp med att kunna få till av många  Knattecupen Partners, som vill att vi ska fortsätta att ge alla barn chansen att spela bandy på sina villkor och ha roligt i Schysst-kompis-andan.

Knattecupen Partners 2022

ExTe

Ljusdals Kommun

Hälsinglands Sparbank

Ljusdals Posten

Trux

Kosa

Byggfakta Group

Hälsinglands Mediabyrå

Midama

One Partner Group

Kinnarps

Hälsinge Markentreprenad AB

Janus Bistro

Sportringen Ljusdal

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ljusdal

Byggdagboken

Monitor

Erha Bil

Länsförsäkringar Gävleborg

Järvsö Industriplast

Freinetskolan Tallbacken

Fifty / Fifty

Colorama Ljusdal

MF Precision

Ljusdals Motor

Handelsbanken Ljusdal

Bravida Sverige AB

UPP Systems

Munana

Johnnys Elbil

RF SISU Gävleborg

 

Lagen som kämpade på planen fångades på bilder av dagens fotografer som var Maria Eklund, Anders Forselius och H-G Eriksson

Där dom yngsta barnen spelade 3 mannamatcher, dessa knattespelare killar och tjejer spelade i grupp L och lagen var Vetlanda, Sirius, Örebro och Kareby

Vetlanda

Sirius

Örebro

Kareby

I grupp B där knattespelarna blev lite äldre spelades det med 5 st spelare på planen och lagen som kämpade på den planen var Västerstrand, Broberg, Bollnäs och Hammarby

Västerstrand

Broberg

Bollnäs

Hammarby

Västerstrand och Hammarby med Coacher

I grupp K spelade dom äldre killarna på en 5 mannaplan och dom 3 lagen var Edsbyn, Villa/Lidköping och Västerås

Edsbyn

Villa/Lidköping

Västerås

 

Dagen avslutades med att vår maskot Björn, LBK-Björnen kom med godis så att det kunde bli godisregn efter den traditionsenliga snöhögen bilden och medaljutdelning, medaljer som säkert likt många andra Knattecupen-medaljer kommer att sparas i framtiden.