Betydande seger mot Falun

, ,

Ett taggat LBK kom ut direkt till matchen mot Falun under torsdagskvällen. Redan i den 2:a minuten hittade Jonas Pettersson nätmaskorna i Dalalagets mål. Efter det fortsatte det gula laget att äga matchen bilden. 5-1 efter dom första 45 minutrarna var ett styrkebesked från dom gul/gröna, och Falun var nog inte riktigt beredda på anstormningen som dom utsattes för. LBK:s målskyttar i första halvlek var Jonas Pettersson x2, Emil Järbing, Elias Swartswe och Jonas Söder.

I den andra halvleken avtog målgörandet från LBK och matchen slutade 6-2 efter att Tobbe Blomqvist gjort vårt sista mål i matchen via att hörnskott.

Att laget går ut och mer eller mindre avgör matchen i första halvlek är ett styrkebesked och ett kvitto på att Mishas och Magnus lagbygge är påväg åt rätt håll. Tidigare under veckan snackades det på köpingen om att det skulle kännas skönt om laget skulle jobba fram en säker seger där vi släppte in få mål i matchen mot Falun. Och tillsammans med att vi skapade flera målchanser där Faluns målvakt verkligen fick jobba för att freda sitt mål, måste vi säga att det var exakt det vi som ser laget från sidan fick med oss från kvällen.

Nästa match i Supercupen spelas i slutet av nästa vecka, och då är det Rättvik som står för motståndet i deras fina arena som laget från Siljansstrand kan skryta med att ha som hemmaplan.