Supercupen mot Rättvik!

, ,

Ikväll riktar Q däcken på Härjedalingen mot Rättvik, för andra matchen i Supercupen. Och det är två st lag som kommer med en varsin seger från den första matchen. IFK Rättvik besegrade tillslut Borlänge med stora siffror efter att matchen varit jämn i första halvlek.

Dalalaget som förra säsongen ramlade ur Elitserien har tappat några spelare från den säsongen, men fortfarande finns det mycket kvalitet i truppen, så stor att det är ett av lagen som det pratas om när intresserade siar om topplaceringarna i årets BandyAllsvenska.

För LBK:s del blir det ytterligare ett bra test på var laget står såhär tidigt på säsongen. Förra veckan genomfördes en fin match mot Falun som vi besegrade med 6-2 i Edsbyn. Med den segern i ryggen har laget kunnat träna bra denna vecka, samt tagit med sig många fina detaljer att bygga vidare på. Ikväll kommer det att ställas ännu högre krav på laget både i anfall och när vi ska skydda vårt eget mål.  Dom flesta spelarna finns att tillgå för denna match, vilket betyder mycket när vi ska försöka spela ihop ett vinnande lag inför seriepremiären i slutet av Oktober.

En rolig detalj i spelet som börjat dyka upp är att vi ibland bryter av vårt grundspel som bekant består av stark skridskoåkning och snabba omställningar med att sätta lite passningar i luft mot var starka anfallslinje där MBM, Pettersson och Rasmus Gustafsson ofta hotar motståndarna i djupled. Ska bli intressant att följa utvecklingen av det spelet som säkerligen kommer ge oss mer yta att också ta upp bollen efter isen.

Ikväll finns också chansen för er som inte är på plats att se matchen då den kommer att sändas. Använd denna länk för att finna sändningen från Bandyplay : https://www.bandyplay.se/livestream?id=s-ifk-rattvik-ljusdals-bk-96heh

Allting talar för att det ska bli en härlig match att se, så missa inte matchen som startar 19:00

Let`s Go LBK

//L-B Kåå