Härlig Supercupen vinst i Rättvik

, ,

Det var många glada miner på läpparna hos LBK:arna som lämnade Rättvik Arena ikväll, och varför skulle det inte vara det när det gula laget steg över sargkanten i triumf. 7-2 skrivs segersiffrorna till efter att Ljusdals bandylirare stått för en stabil insats där laget gjorde det väldigt svårt för Rättvik att komma in i matchen.

LBK:s första mål kom redan i den andra minuten när Tobbe Blomqvist höll sig framme och (rakade… höll jag på att skriva, men dom rätta orden skulle vara) bombade in en retur från nära håll efter att Mattias Brolin Munter skickat iväg en frislagsraket från en position strax utanför straffområdet som inte Rättviks målvakt kunde fånga in.  Jaha, var var Jonas Pettersson när den returen damp ner undrar säkert några då. Men han behövde inte vara där den gången, men nästa gång, i den 10e minuten när Rättviks målvakt inte fick bollen att fastna i handskarna skyndade sig JP att parkera så att ingen annan skulle stjäla hans favoritplats och vips stod det 0-2 på den stora resultattavlan i Arenan.

Nästa LBK mål skulle vänta till den 33 minuten då kvicksilvret Rasmus Gustafsson tog sig fram på vänstersidan för att sedan trolla in bollen i nätmaskorna, det målet betydde en 3-1 ledning för Ljusdal. Efter detta blev det lite grinigare på planen och domaren hann med att visa ut 4st spelare, 2st från vardera lag innan alla andra också fick ta pausvilan.

I den 61 match minuten var det så dax igen för unge Gustafsson att få slå in bollen i mål, denna gång efter att kapten Edwin Nilsson och Brolin Munter satt upp ett mycket fint anfall som tillslut gjorde att Rasmus blev helt fri med målvakten bara någon meter från mållinjen.

Nästa LBK mål skulle nyförvärvet MBM få göra själv efter ett snabbt skott i vänsterläge, fint framserverad av Tobbe Blomqvist.

Kanariefåglarnas 6e mål måste vi också nämna då målskytten faktiskt fick kvällen högsta jubel efter att han verkligen visat vilken styrka han besitter då han efter att jagat in 4st blåklädda i straffområdet för att sedan norpa åt sig bollen, runda målvakten och lobba in den i det öppna målet. Många framför skärmarna hemma i sofforna glade sig nog också extra mycket att populäre Elias Schröder fick göra mål.

Sedan i matchen slutskede stötte Mattias Brolin Munter sitt 2a och LBK:s 7e mål för kvällen vilket gjorde att slutresultatet blev 7-2.

Nu är det bara för oss att glädja oss över denna seger men sedan snabb börja ladda för den avslutande matchen i gruppspelet av Supercupen som spelas på Onsdag nästa vecka i Edsbyn mot Borlänge. Efter kvällen vinst har vi en fin chans att ta oss vidare till slutspelet i Karlstad, fast det kommer att krävas en lika fin insatts av laget på Onsdag.