Seger mot Västanfors och ett nytillskott i LBK-familjen!

,

Ljusdals BK i samband med säsongens sista hemmamatch mot Borlänge på Ljusdals IP.

Det såg ut att bli en ganska bekväm seger när LBK matchade Västanfors på Herosvallen i Smedjebacken på lördag eftermiddag. Tremålsledningen efter knappt arton minuter spelade kändes i underkant eftersom det fanns bud på fler mål för Ljusdal. Fagerstalaget kom dock tillbaka och de fick till och med möjlighet att jaga en kvittering i slutet av matchen.

Med knappt fem minuter kvar att spela reducerade Västanfors till 6-7, men närmare än så kom de aldrig. Det blev alltså en ny seger för Ljusdal som nu ligger en poäng bakom Boltic i mitten av tabellen.

Tränaren Magnus Lindqvist berättar att Fagerstalaget hade lite flyt med några av sina mål, bland annat en styrning bakom ryggen som letade sig in i Ljusdals målbur. Det var dessutom riktigt svåra förhållanden på Herosvallen med en is som knappt var spelbar.

I dagens match var det Axel Nilzon som stod mellan stolparna medan Rasmus Andersson fick agera reservmålvakt. Kanske blir det samma formering i säsongens sista match när Ljusdal hoppar in i bussen klockan fyra på lördag morgon för transport till Kalix. Anledningen är att ordinarie målvakten Patrik Aihonen precis har blivit pappa för första gången.

Vi säger stort grattis till familjen Aihonen och ett välkommen till världen (och Ljusdals IP) till Elmer!!!

Patrik Aihonen, nybliven pappa till sonen Elmer!