Summering av Järvsö Bandys fantastiska helg

, , ,

Två matcher med helt olika matchbilder är spelade för Järvsö och när denna helg nu går mot sitt slut så kan vi konstatera att 4/4 poäng stannar på Idrottsparken, härligt!

Fredagens förhållanden med spelare nr. 33 Alfred Skyttner i bild.

Söndagens förhållanden med spelare nr. 33 Alfred Skyttner i bild.

Vilken underbar helg det har varit, men vi går tillbaka till helgens begynnelse för att få allt i en kronologisk ordning. Snön vräkte verkligen ner i fredags och redan innan matchens början var känslan att inget kommer att vara klart innan domarens allra sista signal, så skulle det även komma att bli. Järvsö öppnade starkast och redan efter drygt en och en halv minut så fick hemmalaget in 1-0 på gästande Selånger. Efter detta så var planen direkt ospelbar på grund av det kraftiga snöfallet, det hela liknade tennis på stor plan med 22 stycken spelare. Järvsö blev plötsligt mer passivt samtidigt som bortalaget växlade upp. 1-1 blev sedan 1-2 innan domaren Jonas Lindberg blåste av för halvtidsvila. Vi ska även passa på att lyfta fram Jonas Lindberg som i våra ögon är en otroligt duktig domare som med sin attityd, förståelse och tydlighet ger respekt hos spelarna och ledarna, mer sådant! Nog om det, andra halvlek drog igång och vädergudarna verkade inte ha några planer på att ge oss ett uppehåll från snön. Åtta minuter gick innan Järvsö fick in kvitteringen till 2-2. Efter detta så var det ett rent ställningskrig i snöyran, långboll efter långboll resulterade inte i något mer än ett par farliga chanser för Järvsö som tillslut skulle leda till segermålet. Järvsös tredje mål för kvällen gjordes i matchens allra sista minut och otroliga glädjescener utspelade sig på Idrottsparken. Målskyttar: Filip Ljus, Alfred Skyttner, Marcus Karlsson. Slutresultat: 3-2

Jubel efter fredagens 1-0 mål.

Snö var det ja.

Lördagen blev en välbehövlig vilodag för spelarna som av allt att döma enligt deras sociala medier njöt av solens sken i skidbacken, på skotern eller hemma på altanen. Detta gällde dock inte för Rasmus Andersson, Järvsös målvakt som spenderade sin lördag på Herosvallen där han följde med LBK för att hämta hem 2 poäng mot Västanfors.

Söndagens målvakt Teo Norling klappas om av Rasmus Andersson.

Söndagen gjorde sig väldigt välkommen med strålande sol och väldigt behaglig temperatur. Klockan 13.00 drog matchen igång mellan Järvsö och gästande tabelljumbon Umedalen och idag så hade publiken det några nivåer bättre än under fredagen, solglasögonen var på och solen värmde på kinderna berättade en glad åskådare. Matchen började dock inte i ett lika raskt tempo denna gång. Två lag åkte och kände på varandra innan 1-0 kom i matchens 24:e minut, sedan skulle hemmalaget Järvsö hinna med att göra tre mål till innan det var dags för halvtidsvila. Idag fanns det inte så mycket att klaga på förutom att vinden var påfrestande och att solens sken var besvärligt för spelarna. Men men, det var lika för bägge lagen. Sidbyte och andra halvlek drog igång. 10 minuter senare har Järvsö gjort 5-0 och sedan rasslade det på med fyra mål till. Umedalen kom aldrig riktigt nära och Teo, dagens målvakt fick tillsammans med försvaret hålla säsongens allra första nolla, väldigt kul! Det skall även tilläggas att Hugo Jonsson (född 2008!) idag gjorde sitt första mål i Järvsötröjan och fler lär det bli för den unga talangen! Målskyttar: Alfred Skyttner x2, Elias Schröder x3, Fredrik Hansson x2, Marcus Karlsson, Hugo Jonsson. Slutresultat: 9-0

//JBK

Elias Schröder i en position han gillar, ”inglidandes ” längst den förlängda kortlinjen.

MÅL! I sann Schröder-anda görs målet efter att hela motståndarlaget har dribblats igenom.

Unga Hugo Jonsson kramas om efter målet på straff.

Försvaret in action! Säsongens första nolla hölls idag.

Bilder: Anders Forselius