Hannas viktiga initiativ lockade många att lyssna!

, ,

I veckan har vi, på initiativ av Hanna Frost bjudit in till informationsmöte (stort tack till Ljusdalshem som fixade lokal och Janus Bistro som bjöd alla på kaffe) från Beroendecentrum angående drogproblematiken bland ungdomar i vår kommun. Det var väldigt fint att så många dök upp för att lyssna och visade på vilja om att förändra läget till det bättre.

Ljusdals kommun och polisen har uppmärksammat hur drogen 3-CMC, oftast kallad synt eller kristall, används i en oroväckande utsträckning bland ungdomar i Ljusdals kommun. De säger att situationen är allvarlig och allt yngre kommer i kontakt med drogen

Vi fick höra om att drogen 3-CMC även kallad Synt och Kristall är enkelt att få tag i då den finns i många ungdomars närhet. Det är mycket svårt att se på en människa när man är påverkad. Besökarna på träffen fick tips om hur man kan uppmärksamma, hjälpa och stötta.

Det börjar gå mot sommaren och ungdomar kommer att börja röra sig ut mer, som vuxna kan man tex ta en promenad på köpingen under kvällar för att öka vuxennärvaron, och hjälpa Nattvandrare och Fälltare att synas, dessa organisationer kan man även anmäla sig till via denna länk : Läs mer info från Ljusdals Kommun

Vårdnadshavares kunskap, engagemang och närvaro är avgörande för att stoppa användandet.

Tillsammans behöver vi ta krafttag för att kunna vinna denna match och gör Ljusdals säkrare för våra ungdomar, se nedan på infobladet från Ljusdals Kommun med mer information och kontaktuppgifter dit man kan vända sig.

Information om drogen synt (2)