Succé för mellanstadieturneringen i bandy

,

 

Det blev en stor succé för den av Bandygymnasiet arrangerade mellanstadieturneringen för skolorna i Ljusdals kommun. Minusgraderna påverkade inte spelet, tvärtom. Den stora, och högljudda, hejaklacken på IP bjöds på delikatesser deluxe på Ljusdals IP. De stora streamingtjänsterna, inklusive de som sänder Champions Leauge i fotboll, påstås redan stå i kö för att sända mellanstadieturneringen nästa år…

Eftersom det är bandygymnasiet som arrangerar turneringen så är det elever som bemannar sekretariatet, speakerbåset samt alla befattningar på planen. Varje lag har dessutom en ”manager” från bandygymnasiet som coachar respektive skolklass.

Årets kometer som managers är utan tvekan Anna Molin och Astrid Nilzon. En helt nykomponerad tränarduo som baxade sitt lag Tallbacken till seger i turneringen för årskurs 4. Duon har inte börjat på bandygymnasiet ännu utan var inlånad för uppdraget. Den stora frågan är nu om Ljusdal får behålla dessa komettränare eller om de kommer att ersätta Erik Ten Hag i Manchester United? Eller ta över svenska fotbollslandslaget efter Janne Andersson..?

Amadeus Hedblom och Lis Järbing ingick i Gärdeåsskolan som vann turneringen för årkurs 5.

I årskurs 5 spelades en på förhand spännande match mellan Gärdeåsskolan och Tallåsen Skola. Efter ett snabbt ledningsmål av Tallåsen fick Gärdeåsen därefter monopol på målprotokollet under resten av matchen. Alvar Eriksson kvitterade och utökade ledningen två gånger om innan Amadeus Hedblom punkterade matchen. Den osynliga resulttavlan visade alltså 4–1 när domaren blåste av tillställningen.

Gärdeåsskolans årskurs 6 ville inte vara sämre än femmorna, så de tog hem turneringens sista final genom att slå Tallbacken med 5–0.

I mellanstadieturneringen finns även två andra viktiga saker att kämpa om. Priset för Fair Play gick till Stenhamreskolan, medan Tallbacken hördes allra mest på läktaren och tog hem hejaklackstävlingen.

Bandygymnasiet tackar skolor, personal, åskådare och alla inblandade för en fin turnering!

Tallbacken vann både bandyturneringen för årskurs 4 och hejaklackstävlingen. Dagens dubbel!

Segrarna i årskurs 4: Tallbacken.

Segrarna i årskurs 5: Gärdeåsen.

Segrarna i årskurs 6: Gärdeåsskolan.

Sekretariatet: Majken Hedqvist (Cup-general) och Ella Swartswe.