”Fluff skrämde igång belysningen!” Intervju med Elias Swartswe inför bortamatchen mot Örebro.

,

Erik ”Fluff” Larsson till vänster, elektricitetens Maradona. Till höger vapendragaren Staffan Idlund.

Det rådde viss dramatik när Ljusdal spelade sin hängmatch borta mot Borlänge på onsdag kväll. En batalj som skulle ha spelats en vecka tidigare, men som på grund av dåliga förhållanden på Tunets IP fick flyttas till Herosvallen i Smedjebacken, fyra mil längre söderut på världskartan.

Arenan i Smedjebacken var med facit i hand faktiskt den femte arenan som den allsvenska kollegan Borlänge tvingats använda som hemmaplan denna säsong.

I halvtid ledde Ljusdal med 3–1, men eftersom det hade brunnit i ett elskåp och en av lamporna inte ville vara med längre inför starten av andra halvlek så var det krisläge på Herosvallen.

Ljusdal och merparten av spelarna i Borlänge ville naturligtivs spela klart matchen trots den dåliga belysningen, och det fanns olika förslag på hur de skulle gå tillväga. Det mest radikala kom antagligen från anfallaren Jonas Pettersson som föreslog att de skulle släcka ner ytterligare en lampa för att ge rättvisa förhållanden för båda lagen.

Det var då som Erik ”Fluff” Larsson, LBK:s materialare och till vardags elektriker, klev ut på planen för att hjälpa till. Och det gjorde han med bara sin blotta närvaro. Fluff hann nämligen inte mer än stega ut på isen förrän lamporna hux flux (eller heter det hux fluff?) startade och återigen bjöd på spelbara förhållanden.

– Jag skrämde igång lamporna, konstaterar LBK:s materialare.

Jonas Pettersson var sugen på att spela klart matchen på Herosvallen, så till den grad att han var beredd att släcka ner en lampa på egen planhalva för att ge rättvisa förhållanden för båda lagen!

Finns det anledning till att fira igen på lördag? Tuff bortamatch väntar mot Örebro, men LBK har inlett säsongen starkt och är obesegrade efter nio omgångar.

Elias Swartswe, lagkapten i LBK, ser fram emot en spännande match mot Örebro på lördag eftermiddag.

Efter en tung säsong med hörnskyttet så lossnade det rejält för Ljusdal i matchen på Herosvallen. LBK fick nämligen in tre hörnor bakom motståndarmålvakten.

– Vi har varit dåliga på hörnor i år, men förhoppningsvis är vi nu på rätt väg, säger lagkaptenen Elias Swartswe.

Överlag är Elias nöjd med matchen i Smedjebacken och framförallt att de gjorde vad de kom dit för att göra.

– Herosvallen är en lurig arena att spela på, men vi gör en stabil insats och åker hem med båda poängen.

På lördag är det på nytt dags för bortamach för Ljusal och denna gång väntar det match inomhus mot Örebro i Behrn arena.

Örebro har startat säsongen med tre segrar, en oavgjord och fem förluster. Elias Swartswe menar ändå att Örebro i grunden är ett bra lag med kompetens och skickliga spelare.

– De har nog inte tagit så många poäng som de önskat, men de är bättre än tabellen visar.

Hur är det att spela i Behrns Arena?

– Det har varit många tuffa bortamatcher genom åren mot Örebro kan man väl lugnt säga. Det är tuffa strider alla gånger och vi har både förlorat och vunnit där med både A-lag och ungdomslag.

Jonas Pettersson och Tobias Blomqvist skriver autografer efter hemmamatchen mot Åby Tjureda.

Är det något lag i allsvenskan som du tycker har överraskat denna säsong?

– Jag tycker det är flera lag som har överraskat positivt. Tellus har varit bra och Katrineholm blev en otroligt tuff match för oss. Jag tycker dessa lag har levererat klart bättre än förväntat.

Hur ser LBK-truppen ut inför matchen på lördag, är det någon som är borta?

– Alla spelare i laget är i dagsläget friska.

Inför matchen mot Örebro ligger Ljusdal på andra plats i bandyallsvenskan, en poäng bakom serieledarna Åby Tjureda. Örebro ligger på elfte plats i tabellen.

På lördag 07:30 går alltså bussen på nytt söderut för LBK. Matchen mot Örebro startar 15:00 och förhoppningsvis är det fungerande belysning denna gång. Men för säkerhetsskull följer elektriker Larsson ändå med på resan…