Nio säsonger har gått sedan han senast spelade i gulgrönt. Under den tiden har han varit i Hammarby IF och IK Sirius. Nu är spelaren med 373 matcher i Elitserien och 182 mål i Elitserien hemma igen –  VÄLKOMMEN TILLBAKA, KALLE MÅRTENSSON!

 

Varmt välkommen hem till LBK Kalle! Hur känns det att vara tillbaka?

”Det är jättekul att vara tillbaka i moderklubben! Att få chansen att spela med dessa unga och vassa spelare samt några (inte lika unga) vänner som jag spelat med tidigare ska bli väldigt roligt!”

När börjar du träna med laget?

”Flytten hemåt går här i sommar. Så efter sommaruppehållet kommer jag att träna med laget fullt ut.”

Det är nu 10 år sedan din senaste säsong på IP, vad har hänt med bandyspelaren Kalle Mårtensson sedan dess?

”En hel del skulle jag säga. En mer allsidig spelare som behärskar att spela på de flesta positionerna.”

Vad kommer du att bidra med både på och utanför planen?

”På planen kommer jag bidra med ett lugn men även mycket skridskoåkning i båda riktningarna. Utanför planen hoppas jag kunna bidra med en del rutin och erfarenhet av tidigare elitseriespel.”

Har du hunnit fundera något på tröjnummer med tanke på att en annan och betydligt yngre Kalle (Eriksson) redan har nummer 20?

”Har faktiskt inte funderat på det alls. Klart att Kalle ska ha kvar sitt nummer så vi får helt enkelt se vad som finns ledigt.”

Så här säger huvudtränare Svechnikov om värvningen:

”För det första så är det kul att Kalle äntligen återvänder. Det har ju varit diskussioner om det i några år och supportrarna har säkert börjat ge upp tanken. Sedan så hoppas jag verkligen att Kalle själv tycker att det är kul och inspirerande att komma hem igen. En rutinerad spelare som fortfarande är sugen på att bli bättre och som kommer att tillföra mycket både på plan och i omklädningsrummet.”

 

Sportgruppens kommentar om att Kalle återvänder hem:

”Det är väldigt roligt och väldigt skönt att Kalle nu är klar för en hemkomst till LBK. Det är några år sedan sist och med dem åren har Kalle verkligen växt till en mer komplett spelare än vad han var när han lämnade oss för Hammarby. Om det var några tveksamheter kring elitserierutin i vårt lagbygge innan så har vi verkligen fått det nu i form av Kalle. Vi är säkra på att han kommer att tillföra väldigt mycket både på planen och utanför, han har många kvalitéer och en kämpaglöd som vi kommer att kunna dra nytta av så vi är väldigt glada över att ha honom i Ljusdals BK igen.”

 

Faktaruta:

Ålder: 32

Position: Anfallare/Mittfältare

Yrke vid sidan av bandyplan: Säljare på XL Bygg Ljusdal

Favoritmat: Pasta av alla olika slag

Favoritidrottare: Paquito Navarro

Bästa idrottsminne: Elitserieavancemanget med LBK 2011/12 och slutspelsmatcherna på Studenternas

 

Kontraktet är skrivet på 2 år. Statistiken avser Elitserien och slutspel.

Varmt välkommen hem igen till Ljusdal, Kalle.