Mattias Blom förlänger

Emil Melin var först.
Och nu har ytterligare en av de kontraktslösa spelarna i LBK också förlängt sitt kontrakt.
Det är Mattias Blom som ritat på för två raka år med klubben.
-Jätteroligt att han bestämt sig. Mattias har utvecklats under den tid han varit hos oss och han visade framförallt i kvalet att det finns grejer hos honom, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson.

Bandyns Silly season är i full gång. Och den ”drabbar” också Ljusdals BK. Samtal med spelare ena dagen för att nästa se att det namnet figurerar, till och med är klar, på annat håll.

I dagsläget jobbar klubbchefen Ola Bengtsson dels med att göra klart med de spelare från fjolårstruppen som är kontraktslösa – dels med eventuella nyförvärv. Och när det gäller kontraktsfrågan vad gäller de spelare som var i laget den gångna säsongen så är nu av dem två klara för en fortsättning. Förutom Emil Melin också  Mattias Blom som nu skrivit på.
– Skönt att veta vad man ska göra de två närmaste åren, det är bra för mig och det är bra för klubben med två raka år, säger Mattias som tog ett rejält kliv i sin utveckling den gångna säsongen.

I övrigt är inget hundra procentigt klart ännu. Och det som oroar klubbchefen Ola Bengtsson mest just nu är tränarfrågan.
– Ja, inget är klart med en fortsättning för Patrik Larsson och Lännart Nilzon. Patrik vill ha avlastning och därför jobbar jag med ett komplement till Patrik och Lännart, men har inte nått ända fram där ännu. Jag jobbar lite med ett alternativ också.

På spelarsidan är det också en del frågetecken, men där väntas det mesta lösa sig under påskveckan.
– Vi har ett antal spännande spelare på gång, vilka säger jag inte, men jag hoppas att nåra bollar trillar rätt den närmaste veckan.

Misha Svechnikov?
– Han tillhör de som inte har något kontrakt till nästa säsong, men jag pratar, förstås, med honom också. Han ingår i ”påsk-veckans-gruppen”. 

Skyttekungen Jonas Pettersson pratas det en del om ute i bandy-Sverige?
– Jag har förstått det, men Jonas har kontrakt med oss i ytterligare i ett år och min utgångspunkt är att han ska hjälpa till att spela upp oss i elitserien under nästa säsong. Sen om det är någon som har en annan fundering så får hen/de komma till mig, säger Ola.

Text: Leif Sundell