LBK satsar på ett lag i P18 Elit

Klart med ledarstaben för LBK:s A-lag.
Och nu, dels klart med att LBK anmäler ett lag i P 18 Elit, dels klart med ledarteamet för det gänget:
Fredrik Swartswe, Anders Borg, Magnus Lindqvist och Peter Skalberg blir kvartetten som ska lotsa det laget.

Team 2020 en ungdomssatsning inom Ljusdals BK.
Och som ett led i den satsningen har Ljusdals BK redan nu fattat beslutet att anmäla ett lag till P 18 Elit. Detta med de duktiga spelarna i det P 16-lag som vann sin serie i överlägsen stil förra säsongen. I slutspelet på hemmaplan lyckades man dock inte så bra som man hade önskat.

– Vi har sagt att vi ska satsa fullt ut på våra ungdomar och då är det här definitivt rätt väg. Jag har hela tiden sagt att vi ska ha ett lag i P 18 Elit. Och även om vi kommer att få det tufft i den serien med vårt unga lag så visar vi att vi vill bygga framåt. Det sänder signaler som gynnar vårt bandygymnasium också, säger Fredrik Swartswe som följer med P 16-laget uppåt i seriesystemet.

Tíll det nya P18-laget kommer LBK med två spelare som, så att säga, har åldern inne, Leon Djäkner och målvakten Rasmus Andersson. Dessutom de fyra spelarna födda 2001 som redan nu tillhör LBK:s A-lagstrupp, Isak Flodberg, Markus Öhman, Elias Schröder och Elias Swartswe.
– Vi har fler 01:or också och dessutom några 02:or som säkert kommer att ta plats, Vi vet också att det har sökt killar redan i år till vårt bandygym här i Ljusdal som kommer att ta plats i vårt P18-lag, det rör sig om fyra, fem spelare, säger Fredrik Swartswe.

Att Ljusdals BK skall anmäla ett lag i P18-elit beslutades på tisdagskvällen och därför har inte de fyra ledarna hunnit att träffas ännu och dra upp riktlinjerna för den kommande säsongen, om den gemensamma barmarksträningen, om cuper, träningsmatcher och så vidare.
– Vi vet att de allra flesta av spelarna redan är igång och tränar, vissa har faktiskt träning varje dag. Sedan har vi några som både spelar fotboll och tränar bandy.

Text: Leif Sundell