Noa nästa talang i LBK:s A-lag

Året har gått, nästan.

Men redan nu har bandytalangen Noa Djäkner bestämt sig.

– Jag stannar i Ljusdal och LBK i minst fyra år, säger Noa som på fredag ritar på ett A-lagskontrakt med LBK.

Nån som kommer ihåg?

Hur som helst så presenterade vi i vintras en artikel här på hemsidan om bandytalangen Noa Djäkner, han var 14 år då.

I den artikeln ställdes frågan om hur framtiden kommer att te sig för Noas del?

Så här sa han:

– Nu har jag ett år på mig innan jag måste bestämma mig vad gäller bandygymnasium så jag funder inte så mycket om framtiden än. Jag vill bli så bra som det bara går, bli bandyproffs nånstans, och är det så att alla i min ålder stannar kvar här i Ljusdal och vi får ihop bra lag i P 16, P 18 och så vidare så blir jag kvar också.

Och nu har Noa Djäkner, som hunnit bli 15 år, bestämt sig.

– Ja, jag stannar i Ljusdal. Det kommer att bli bra här och jag kommer att välja bandygymnasiet här i Ljusdal, säger Noa.

Den här vintern väntar spel i både P 16 och P 18 Elit för Nos del. I P 18-Elit trots att han är två år för ung. När det gäller A-laget så får det vänta, trots kontraktet.

– Ja, jag har redan två lag att spela och träna med. Vi har inte pratat klart riktigt än, men det lutar åt att det blir träning med A-laget en gång i veckan till att börja med för att få känna på, säger Noa.

Lokalproducerat är vad som gäller för LBK i framtiden. Och Team 2020 fortsätter att fylla på A-laget med egna produkter.

– Kul att ytterligare en talang väljer att stanna i LBK, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

Sedan tidigare har fem egenproducerade ungdomar skrivit på kontrakt med LBK: Edwin Persson, Isak Flodberg, Marcus Öhman, Elias Swartswe och Elias Schröder. Alla fem har fått speltid i LBK:s matcher så här långt på försäsongen.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson