Emil Melin poängräddare mot Gripen

En bra chans att fira sin 75:e födelsedag.

I och för sig lite i efterskott.

Och lite sent kom LBK:s poängfirande också.

Gästerna gjorde ett sent ledningsmål till 5-4 och med bara halvminuten kvar kom kvitteringen till 5-5. Målskytt på hörna, Emil Melin.

En första period som vi knappt behöver orda något om på grund av ett ymnigt snöfall och att domarna därför bestämde sig för att matchen skulle spelas 3 x 30 minuter. Och så möjligen att gästerna Gripen tog med sig en 1-0-ledning därifrån. Ett lite märkligt mål där tre LBK-försvarare såg ut att han situationen under kontroll. Men icke.

Och en andra period där Gripen visade att de kunde spela bandy på bra is också och gick fram till ledning 3-0. Då tände LBK till och gick fram till kvittering 3-3. Och händelserikt i övrigt också.

Jonas Pettersson blev lite av ”dagens man” i LBK. I alla fall den på de flestas läppar.

Han berättar själv:

– Två missade straffar, två mål, 1-3 och 2-3, och två utvisningar. Synd att det inte blev två poäng bara, men som det blev så får vi vara nöjda med en poäng. Vi släpper in lite för enkla mål och missar för mycket framåt också.

Men den riktige ”dagens man” i LBK blev Emil Melin. Poängräddaren som klippte in 5-5 på hörna i den sista matchminuten. Det var Emil Melin som gjorde 3-3-målet också.

Noterbart också att Misha Svechnikov gjorde ny comeback efter sin knäoperation, gjorde ett mål (4-4) och två assist till Emil Melins både hörnmål.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson

Bandyallsvenskan

Ljusdals BK – Gripen Trollhättan BK 5-5 (0-1, 2-2, 3-2)

Målen: 0-1 (22) Robin Karlsson, 0-2 (32) Tony Eklind, 0-3 (40) Robin Karlsson, 1-3 (42) Jonas Pettersson, 2-3 (46) Jonas Pettersson, 3-3 (63) Emil Melin, 3-4 (73) Niklas Holopainen, 4-4 (78) Misha Svechnikov, 4-5 (89) självmål, 5-5(89) 5-5 (90+1) Emil Melin.

Utv, LBK: 6 x 10   Gripen: 5 x 10.

Hörnor: 8 – 7.