,

Tro.

Det var dagens tema i den Bandymässa som hölls i LjP-tältet på Idrottsparken timmarna innan avslag i den allsvenska seriematchen mot IFK Kungälv.

Och tron på vinst fanns förstås i LBK-laget efter det.

Det såg lite knepigt ut ett tag, men det blev en siffermässigt klar (6-3) seger till slut.

– Herre Gud vilken skön seger, sa LBK-målvakten Jonas Svensson när han hämtade priset som ”Matchens Ängel” av kyrkoherde Jan Bonander.

Ljusdals BK har haft det lite knöligt mot de söderlag som ingår i nya Bandyallsvenskan. Bara sex poäng av 14 möjliga innan hemmamötet mot nästjumbon IFK Kungälv på söndagen.

Skulle en Bandymässa, en gudstjänst i LjP-tältet, kunna vara en hjälp på traven månne?

Och även om LBK fick en smakstart på matchen via ett ryskt samarbete, Misha Svechnikov till Artem Varlamov och så 1-0-ledning redan i den 5:e matchminuten, så var det gästerna som gick till pausvila med 2-1. För efter det här tidiga ledningsmålet så ”dog” LBK-spelet plötsligt.

– En trög första halvlek helt enkelt och vi sa i paus att vi måste tagga upp och det gjorde vi ju, sa Jonas Svensson.

Och när LBK inte lyckades få hål på Kungälvs stabila defensiv fick man ta till andra metoder.

Se här:

x 2-2 (46) – Högerhörna – och snabb kvittering direkt i den andra halvleken. Målskytt Olle Sundin.

x 3-2 (50) – Högerhörna – Mattias Blom. LBK-backens andra mål för säsongen.

x 4-3 (55) – Högerhörna – Jonas Pettersson gav LBK ledningen igen efter det att Kungälv kvitterat.

Men efter det här ledningsmålet fick hemmalaget slita ordentligt för att hålla sin ledning. För från den 57:e minuten fram till den 87:e fick LBK spela i numerärt underläge efter utvisningar på Mattias Blom, Kalle Jonsson och Jonas Pettersson.

Och då klev målvakten Jonas Svensson fram som en räddande ängel. Räddade först den straff som Mikael Lindberg sköt och fixade returen också från samma spelare.

– Det var då jag bestämde mig för att han skulle få vårt pris som ”Matchens Ängel”, sa matchvärden från Svenska kyrkan, kyrkoherde Jan Bonander.

Och LBK – och Jonas Svensson – höll målet fritt resten av matchen och spädde på med två egna mål till i slutet. Först 5-3 i den 91:a minuten av Jonas Pettersson  – en högerhörna förstås – och så 6-3 på straff i den 95:e av Olle Sundin.

Hopp var förresten också ett av de teman som var under Bandyhögmässan (som lockade ett 50-tal) och efter den här egna tvåpoängaren och några andra resultat i omgången, så väcktes, i alla fall ett litet, hopp om kvalspel hos LBK:arna.

”Matchens Ängel” i motståndarlaget blev, för övrigt, forwarden Lukas Persson.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson

Bandyallsvenskan

Ljusdals BK – IFK Kungälv 6-3 (1-2)

Målen: 1-0 (5) Artem Varlamov, 1-1 (14) Mikael Lindberg, 1-2 (19) Lukas Persson, 2-2 (46) Olle Sundin, 3-2 (50) Mattias Blom, 3-3 (52) Kalle Öberg, 4-3 (55) Jonas Pettersson, 5-3 (90+1) Jonas Pettersson, 6-3 (90-+4) Olle Sundin. str.

Utv, LBK: 3 x 10. Kungälv: 2 x 10.

Hörnor: 12-5.