Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Kalix 8-4

,

Det var så nära att toppstriden i bandyallsvenskan skulle leva in i den sista omgången. Det otroliga höll ju på att ske då Ljusdal efter en dryg timmes spel ledde med 7-3 samtidigt som värsta antagonisterna Lidköping och Nässjö låg under med 1-5 mot Gripen respektive 0-2 mot Boltic. Med lite drygt en minut kvar av ordinarie matchtid släcktes emellertid hoppet om en kvalplats för Ljusdal då Nässjö tog ledningen mot Karlstadslaget.

Vilken otrolig dramatik det hade blivit i sista omgången om dessa resultat hade stått sig. I sista omgången möts ju AIK – Ljusdal och Lidköping – Nässjö. Lagen som just nu ligger på platserna 2 – 5 i allsvenskan. Åt Åby/Tjureda finns däremot inget att göra. Smålänningarna blev seriesegrare i ”kavaj” då AIK förlorade sin bortamatch mot Rättvik. Under säsongen var ju Ljusdal ett av de få lag som kunde få bukt med Åby/Tjureda när de vann med 11-2 hemma på Ljusdals IP.

Ett stort grattis till Åby/Tjuredas serieseger och elitserieplats från LBK!

Med en omgång kvar av bandyallsvenskan har LBK alltså inga möjligheter att nå den åtråvärda kvalplatsen till Elitserien. Hoppet står nu till P18-laget som vann lördagens åttondelsfinal borta mot Motala med 6-2.

Vår egen Jonas Pettersson har dessutom möjlighet att vinna bandyallsvenskans skytteliga för tredje gången. Jonas var stekhet i kväll och gjorde mål på allt som rörde sig! Sex mål från hans klubba och därmed totalt femtiofyra mål i årets allsvenska. Jonas jagas närmast av Åby/Tjuredas Filip Bringe som fick tre fullträffar i kväll och därmed har även Filip gjort femtio mål denna säsong.

Jonas Pettersson lobbar in sitt femtionde mål för säsongen! (Foto: H-G Eriksson)

Självklart ska Jonas Petterssons mål nummer 50 för säsongen göras med stil, en lobb till exempel! (Bollen syns till vänster i bilden)

Välbekant måljubel! (Foto: H-G Eriksson)

Femtionde måljublet för säsongen för nummer #14! Och.. det andra jublet för kvällen, men det skulle komma mera…

Bandyallsvenskans hetaste klubba svarade för sex mål denna kväll!

Elias Swarstwe var med och slog Kalix i kväll i A-lagsdressen. Elias P18-kompisar ville inte vara sämre utan gjorde processen kort med Motala i åttondelsfinalen för P18.

Lagkapten Olle Sundin gjorde säsongens sista mål på Ljusdals IP i bandyallsvenskan.

I morgon väntar Kyrksjöloppet 13:15, men det är en fullspäckad dag med aktiviteter mellan 11:00-14:00.

Anmäl er gärna till tävlingen och skaffa sponsorer som skänker LBK en valfri summa för varje varv ni tar er runt vår nyspolade 400-metersbana. Tränaren Lännart Nilzon är en av de som ställer upp i morgon och vill ni stötta klubben genom att skänka ett valfritt belopp för varje varv som Lännart genomför så hör ni av er till klubben.

Eller… varför inte sponsra klubben genom att skänka 54 kronor för varje varv som skyttekungen Jonas Pettersson lyckas ta sig runt den nyspolade banan på Kyrksjön..?

Välkomna till Kyrksjön i morgon söndag!