Tung seriepremiärer för LBK

, ,

LBK fick börja jubla försent i matchen

Örebro SK  nämns som det lag som kommer att vinna Bandyallsvenskan den här säsongen.

Och framförallt efter den inledning som gästerna bjöd på i seriepremiären på Idrottsparken så är det bara att skriva under på de funderingarna. LBK hängde inte alls med från start och efter arton spelade minuter ledde Örebro med hela 4-0.

Det blev vinst för Örebro med 8-4 till slut.

 

Det brukar bli målglada tillställningar när LBK och Örebro möts på Idrottsparken. Som förra säsongen när ÖSK fick sin efterlängtade revansch efter flera tunga avgörande förluster. Hemmalaget ledde då med 7-4 med en dryg kvart kvar att spela, men då gjorde ÖSK fem snabba mål och vann till slut med 9-8.

Och Örebro inledde med några snabba mål den här gången också. Kom, som sagt, till IP som favoriter till seriesegern och att döma av det laget visade upp under de första tjugo minuterna i seriepremiären så…eller var det så att det var ett ringrostigt (en månad sedan genrepet mot Bollnäs) hemmalag de ställdes emot?

Åtminstone några av de fyra tidiga målen var av de enklare slaget.

– Ringrostigt, det kan man kanske säga. Lite svårt så här direkt att säga vad som gick fel, det får vi kolla på, sa LBK-tränaren Lännart Nilzon.

Det blev en timeout från LBK:s sida vid ställningen 0-4 och det blev en märkbar uppryckning efter det.

En hörna i ribban (Jonas Söder), ett par fina lägen för Noa Djäkner och till slut ett reduceringsmål till 1-4 av Misha Svechnikov var exempel på det.

ÖSK växlade upp till högsta växeln direkt från start.

Det mod man sedan byggde upp i paus fick sig direkt en törn när den andra halvleken startade. 1-5 i den 46:e minuten och  1-6 i den 54:e. Kört då?  Nja inte riktigt för LBK hyfsade till siffrorna och efter den här timeouten spelade man 4-4 med ÖSK.

Det slutade ändå med seger för Örebro med 8-4. LBK:s  i den andra halvleken gjordes av Jonas Pettersson 2 och Marcus Lindholm.

Ett gäng Örebro:are såg matchen genom staketet då det tyvärr inte släpptes in någon publik.

 

Fakta

Ljusdals BK – Örebro SK Bandy 4-8 (1-4)

Målen: 0 -1 (7) Victor Janers, 0-2 (12) Saku Hämäläinen, 0-3 (14) Jacob Sjölander, 0-4 (19) Nico Nevalainen, 1-4 (44) Misha Svechnikov, 1-5 (46) Nico Nevalainen, 1-6 (54) Saku Hämäläinen, 2-6 (65) Jonas Pettersson, 2-7 (69) Robin Folkesson, 3-7 (77) Marcus Lindholm. 4-7 (79) Jonas Pettersson, 4-8 (84) Robin Folkesson,

Utv: LBK: 2 x 10. ÖSK:

Hörnor: 9 – 5.

Publik: 0.

Domare: Ola Wållringer, Jonas Lindberg, Mattias Morberg.

//Leif Sundell