Tillbaka i vinnarspåret

,

En på förhand svår bortaturné i Småland resulterade i två inspelade poäng av fyra. Efter den tunga förlusten mot Jönköping på lördagen lyckades Ljusdal studsa tillbaka på söndagen och vinna över Nässjö med 6-4.

Ljusdal åter tillbaka i vinnarspåret efter en skön vinst över Nässjö i Stinsen Arena.
Matchens första mål kom i den 16e matchminuten när Jonas Pettersson fick träff på en boll som studsade lite i straffområdet efter inspel av Marcus Lindholm, 1-0. Ljusdal utökade till 2-0 genom en fantastisk ”Noa Djäkner – åkning”. Nässjös Pontus Nordström reducerade till 1-2 i matchens 27e minut.

Innan halvtid utökade Ljusdal först till  3-1 (Jonas Pettersson ) och 4-1 (Noa Djäkner). 3-1 målet på en hörnretur och 4-1 målet genom ett skott i utkanten av straffområdet.

4-1 till Ljusdal i halvtid kändes som en säker och kontrollerad ledning där Ljusdal kändes bolltrygga, spelade runt mycket boll och spelade disciplinerat. Men med minne från gårdagen (där även Ljusdal hade en 4-1 ledning i paus.) var ändå starten på andra en nagelbitare för skribenten till detta inlägg.

Ljusdal kom dock ut i andra halvlek och fortsätta att äga mycket boll och värdera sina lägen i spelet.
I den 53e matchminuten kom 5-1 målet genom Mikhail Svechnikov som efter att ha drivit upp från egen planhalva serverat en snygg passning till Noa och sedan själv tryckt in bollen.

August Klang reducerade för Nässjö på hörna, 2-5 i 60e matchminuten.

I den 63 matchminuten följde Ljusdal upp genom att utöka sin ledning till 6-2 genom ett skott av Marcus Lindholm i utkanten av straffområdet.

I den 80e matchminuten tog Nässjö Timeout och lyckades efter det få in både 3-6 och 4-6 reduceringar. Men Ljusdal kontrollerade avslutningen på matchen och spelade in två pinnar, vinst med 6-4.

Ljusdal är kvar på en fjärdeplats i den jämna tabellen, två poäng bakom Rättvik.
Nästan match den 23 januari när Katrineholm gästar Idrottsparken.