Magnus kliver in i tränarstaben.

, ,

 

Magnus kliver in i tränarstaben.

För alla som varit uppmärksamma har ett välbekant ansikte dykt upp på bilder när det rapporterats från  A-lagets träningar och träningsläger på Koppars i Säljesta.

Redan tidigt i processen kom Magnus Lindqvists namn upp som en potentiell assisterandetränare till Misha, men efter lite efterforskning verkade det alternativet tyvärr omöjligt.

Vår Sportchef Ola Bengtsson tog ändå kontakt med Magnus som direkt verkade positivt inställd, och bad bara om att han behövde lyfta frågan med familjen hemma. Så då stod LBK där till sin förvåning med ett av drömnamnen som medtränare högst intresserad av jobbet!

-Magnus blir ett perfekt komplement till Misha under kommande säsong! Med sin ödmjuka personlighet, vinnarskalle och energi, kommer han hjälpa till att skapa en fin och kreativ miljö i vårt a-lag, säger Ola.

Och så blev det, Magnus Lindqvist är ny assisterande tränare för Ljusdals BK:s A-lag, och det är en man som verkligen brinner för sitt nya uppdrag.

-Det ska bli otroligt roligt och spännande, en utmaning helt enkelt. Att få känna det där pirret i kroppen igen ska bli fantastiskt, det är något som jag saknat då jag levt med det stora delar av mitt liv, säger Magnus som har bakgrund som fotbolls och hockeyspelare.

-Jag har mycket att lära av Misha och spelagruppen men samtidigt vet jag att jag har många saker i mitt ledarskap som jag gärna delar med mig av och som kan bli betydelsefullt för gruppen.

-En av mina viktigaste egenskaper är min vinnarskalle, som vill vinna matcher och försöka inspirera till framgångar, men i det behöver man samtidigt vara lyhörd för spelare och övriga tränare.

Magnus har tidigare haft en liknande roll i vårt framgångsrika juniorlag som bl.a ledde till en SM-final i Uppsala.

 

Med sin härliga personlighet har Magnus en klar uppfattning om vad man behöver som grund om man vill ha framgång.

– Mår man bra, så presterar man också betydligt bättre i det man vill åstadkomma, säger Magnus med en självklar ton.

-Tävling, det är tävling jag brinner för allra mest, och nu får jag vara med om att tävla på elitnivå, vilket känns fantastiskt inspirerande.

Magnus har varit företagsledare länge för sitt eget företag ML Kvalitetsbygg AB, även där har han fått användning för sina ledaregenskaper då man behöver bemöta anställda och kunder varje dag, ofta på olika sätt.

 

Nu börjare det närma sig säsongen första matcher, och visst ska det bli intressant att se vårt Gul/Gröna lag igen?!

 

// L-B Kåå